Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van graszoden

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een graszode is een dunne grasplag die je kant-en-klaar kan aanschaffen om een gazon aan te leggen. Graszoden zijn dunne plakken gras met een beetje aarde, wortels van het gras en bovengrondse plantendelen. De meest kant-en-klare graszoden zijn vaak al iets meer dan een jaar oud voordat ze dicht genoeg begroeid zijn om geoogst te worden. Hierdoor ontstaat er een dichte grasmat met een dicht wortelpakket. Het wortelpakket wordt ook wel zode genoemd en zorgt ervoor dat er een compacte rol van gemaakt kan worden.

Graszoden voordelen

Het grote voordeel van graszoden in vergelijking met zelf gras zaaien is dat je binnen enkele uren een prachtig gazon hebt liggen waar je direct gebruik van kan maken. Als je zelf gras gaat zaaien heb je veel geduld nodig voordat je een mooi groen gazon hebt. Terwijl je met graszoden leggen dezelfde dag nog een groen gazon hebt liggen. Snel resultaat en een prachtig gazon waarvan je jarenlang plezier hebt is dus de reden dat veel mensen voor graszoden kiezen.

Ook zijn graszoden bijna het hele jaar door te leggen, zolang de grond maar niet droog is en de temperaturen niet tegen het vriespunt zijn. Gras zaaien kan alleen tijdens de juiste periodes rond de maand mei, het begin van het groeiseizoen. Het leggen van de graszoden kan je gemakkelijk zelf doen. Een klein gazon aanleggen is erg gemakkelijk en kan binnen enkele uren.

Graszoden onderhoud

Wist je trouwens dat graszoden ook minder onderhoud nodig hebben? Na het aanleggen van een gazon met graszoden hebben ze nog maar weinig onderhoud nodig. Terwijl gezaaid gras enorm veel onderhoud nodig heeft.

Waar kan ik graszoden kopen?

Graszoden kan je tegenwoordig heel gemakkelijk en snel via internet bestellen. Maar ook kan je ze halen bij verschillende tuincentrums. Je hebt verschillende soorten gras, van speelgazon tot sportgazon. Afhankelijk van hoe intensief het gras wordt gebruikt kan je een keuze maken voor het soort gras.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: