Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van graafmachine

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Wat is een graafmachine?

Een graafmachine is een grote, diesel-aangedreven bouwmachine die is gemaakt om aarde uit te graven met zijn bak om sleuven, gaten en funderingen te maken. Het is een hoofdbestanddeel van grote bouwwerven. Bouwbedrijven bezitten deze machines of kiezen voor machineverhuur als ze er minder vaak gebruik van hoeven te maken.

Graafmachines kunnen meer dan alleen graven

Maar laat je niet misleiden door de naam “graafmachine”. Door de bak te verwisselen voor een ander aanbouwdeel, kunnen graafmachines ook palen heien, struiken verwijderen, laden en storten, een werkterrein nivelleren en andere zware taken op het werkterrein uitvoeren.

Onderstel

Gewoonlijk hebben deze machines een rupsonderstel, maar sommige modellen hebben wielen. In het verleden hadden graafmachines kabels of staalkabels nodig voor hun graafvermogen, maar tegenwoordig vertrouwen ze op hydraulische systemen die hen mobieler en gemakkelijker te bedienen maken.

Opbouw van de graafmachine

Hydraulische graafmachines bestaan uit twee hoofddelen, het onderstel en de cabine, die op een roterend platform staat. Het huis omvat de cabine, het contragewicht dat de kracht van het graven compenseert, de motor, de giek, de graafarm (ook wel stok genoemd) en de bak.

De giek steekt uit aan de voorkant van het huis en komt samen met de graafarm in een scharnierend gewricht. De bak of een ander hulpstuk (breekhamer, grondboor, grijper, hydraulische hamer, enz.) wordt aan het uiteinde van de arm bevestigd. De bestuurder bedient de werking van de giek, de arm en de bak met behulp van twee joysticks.

Graafmachines zijn ontworpen voor vele verschillende soorten werkzaamheden; daarom zijn ze er in verschillende maten en uitvoeringen te vinden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: