Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van GPS

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(2)

Gps is een afkorting dat staat voor Global Positioning System. Met een GPS kun je bepalen waar je ter wereld bent zonder gebruik van een kaart. GPS is uitgevonden voor militaire doeleinde door de Verenigde staten van Amerika. Zo heette het eerst NAVstar dat staat voor NAVigation Satellite Time And Ranging. In 1996 werd dit systeem voor het eerst gebruikt voor navigatiesystemen. Dit werkte niet helemaal goed totdat in 2000 de signalen van de overheid gebruikt mochten worden voor het publiek.

Hoe werkt een GPS systeem?

GPS werkt met 3 componenten. De satelliet, een grondstation en een ontvanger. De satellieten vliegen door de lucht en maken verbinding met het grondstation. Je GPS navigatie maakt hier ook verbinding mee. Vervolgens kunnen verschillende satellieten bepalen waar jouw signaal vandaan komt en jou zou positioneren op een digitale kaart. Het GPS systeem werkt met 32 satellieten. Hiervan werken er 24 actief en zijn er 8 een back-up mocht er een satelliet niet meer goed werken.  Een satelliet heeft een levensjaar van ongeveer 10 jaar. De satellieten werken altijd onder alle weersomstandigheden. Om de locatie te bepalen moet de gebruiker met zijn gps aan minimaal 4 satellieten verbonden zijn.

Waarvoor wordt GPS gebruikt?

GPS wordt voor veel verschillende dingen gebruikt. De meeste gebruikte vorm van GPS is navigatie van auto’s of motoren. Veel mensen leren al tijdens hun rijles om met navigatie te rijden. Ook op een motor kun je gebruik maken van GPS-navigatie. Bij motorrijles Geleen kun je motorrijles krijgen waar je ook geleerd krijgt om met GPS te rijden. Soms worden GPS-trackers ook gebruikt om je huisdier te vinden. Er zitten ook GPS-trackers in een enkelband gebruikt door justitie. GPS-tracking wordt ook gebruikt voor marketing doeleindes, de landbouw en landmetingen. Toch moet je goed opletten bij het gebruik van GPS. Je moet altijd de nieuwe kaarten gedownload hebben, anders klopt de positionering niet meer op de nieuwe wegen. Je kunt dan niet alleen op de GPS-navigatie vertrouwen. Wil je niet dat je gegevens voor marketing doeleindes wordt gebruikt? Dan is het verstandig om je gps uit te zetten wanneer je deze niet gebruikt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: