Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Google Advertising

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je hebt ze vast wel eens gezien, die advertenties bovenaan de pagina als je een zoekopdracht invoert op Google. Die staan daar niet zomaar. Dit is namelijk gebeurd via Google Adwords, tegenwoordig Google Ads. Google Ads biedt de kans om als bedrijf of particulier op bepaalde zoekwoorden te adverteren, oftewel reclame te maken.

Altijd op de eerste plaats?

Kom je dan met iedere advertentie op de eerste plek te staan? Nee, niet altijd. Er zijn een aantal factoren die bepalen op welke positie jouw ad komt.

Concurrentie

De eerste factor die (grotendeels) bepaald op welke plek de advertentie komt te staan is de concurrentie. Je betaalt ten eerste voor de advertentie, maar jouw concurrentie op dat bepaalde zoekwoord bepaald ook nog eens hoeveel dat is. Een zoekwoord of zoekwoorden met een lagere concurrentie betekent dat je goedkoper kunt adverteren. Andersom betaal je voor zoekwoorden met een hogere concurrentie ook een hogere prijs voor de advertentie.

Kwaliteitsscore

Verder heeft de kwaliteitsscore ook een grote inspraak in de ranking. Dit houdt het volgende in. Google kijkt heel erg naar of de betreffende advertentie ook past bij je zoekwoord(en). Ook wordt er gekeken naar het klikgedrag van bezoekers. Vinden zij de info relevant, dan komt jouw Google Ads advertentie hoger te staan. De score die je van Google krijgt varieert tussen de 1 en de 10. Waar 1 het laagst mogelijke is en 10 het hoogste.

Aan de hand van deze factoren wordt dus bepaald hoe hoog jouw Google Ads advertentie op de pagina komt te staan.

Rendement

Maar wat haal je nu precies uit Google Ads en waarom zou je het doen? Google Ads is geschikt voor iedereen die meer bezoekers naar hun pagina wilt trekken. Meer bezoekers op je website of webshop staat meestal gelijk aan meer aanvragen en verkopen. Aan de hand van zo’n rekensommetje schat je eenvoudig in hoeveel je aan een Google Ads advertentie kwijt wilt zin voordat het iets gaat opleveren.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: