Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van glamperen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Glamperen is een werkwoord, gebruikt voor het kamperen op een glamping. Dat laatste is een samenvoeging van het Engelse glamorous camping. Het staat voor het luxe karakter van een hotel, gecombineerd met het vrijblijvende van een luxe camping. Er zijn steeds meer (Nederlandse) gezinnen die voor deze vorm van kamperen kiezen. Ze genieten van de mogelijkheid hun kinderen vrij rond te laten rennen over de camping, gezamenlijk een verfrissende duik te nemen in het zwembad en tegelijkertijd bij de eigen tent naar het toilet te kunnen gaan. Met een toiletrol onder de arm richting het centrale toiletgebouw is niet langer nodig, wanneer je kiest voor glamping. In dit artikel lees je meer over de betekenis van glamping en de voordelen die het biedt. 

Dit verstaat men onder glamping 

Gezinnen die voor glamping kiezen overnachten veelal in een vooraf opgezette en ingerichte tent op het kampeerterrein. Het maakt dat zij zelf geen tent of caravan meer mee hoeven te nemen. Dat is niet de enige vorm van glamping. Denk ook aan een luxe overnachting in een lodgetent op de camping of bijvoorbeeld in een tipitent. Deze vooraf ingerichte accommodaties zijn van alle luxe en comfort voorzien, zoals je dat kent uit een hotel. Vaak hebben ze een eigen keukentje, een toilet en douche, meer losse slaapcabines, een plekje om te zitten, enzovoorts. Je profiteert hiermee van het feit, dat je zelf geen losse kampeerspullen mee hoeft te nemen. 

De afgelopen jaren is het aantal campings dat glamping aanbiedt sterk toegenomen. Binnen Europa zijn het er inmiddels vele duizenden; het aantal glamping accommodaties is gegroeid tot ver boven de twee miljard. Ondanks het grote aantal accommodaties wordt het sterk aangeraden om al vroeg in het jaar een plek op een dergelijke camping te reserveren. De ingerichte tenten zitten vaak al snel vol. 

Vorm van luxe kamperen in Europa 

Men omschrijft glamping vaak als luxe kamperen. Overnachten in een eigen tent is niet wat men wil. Andersom is het boeken van een hotelkamer ook niet altijd de beste optie. Je zit een groot deel van de dag binnen, de bewegingsvrijheid is er beperkt en een hotelkamer is veel duurder dan een plek op de camping. Het maakt glamping tot de ideale middenweg voor deze doelgroep. Verschillende onderzoeken tonen aan dat campings het aantal plekken voor glamping uitbreiden. Zo blijft er steeds meer ruimte over voor mensen die met hun eigen tent kamperen. Dat zit voornamelijk in de marge op de verschillende soorten kampeerplekken; deze is bij glamping veel hoger. Het maakt glamping ook voor campinghouders interessant. Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: