Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van gipsplaten

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Gipsplaten, zoals fermacell platen, zijn een veelgebruikt materiaal in de bouwwereld, bij particuliere verbouwingen en bij klussen in huis. Wat wordt er precies met fermacell platen bedoeld? Wat is de betekenis van dit materiaal? En welke voordelen hebben fermacell gipsplaten?

Wat is een gipsplaat of fermacellplaat?

Onder gipsplaten worden platen verstaan die in de bouw worden toegepast voor een nette afwerking van wanden, muren en plafonds. In hoofdzaak zijn er twee soorten gipsplaten, namelijk gipskartonplaten en gipsvezelplaten. De kern van gipskartonplaten wordt gevormd door karton dat chemisch is bewerkt. Bij gipsvezelplaten zijn papiervezels het belangrijkste basismateriaal. Fermacellplaten zijn specifieke gipsplaten waarin zowel karton als papiervezel is verwerkt. De vezels en het karton in farmacell bestaan uit gerecycled materiaal dat afkomstig is uit afval. Er wordt hiervan een mengsel gemaakt waaraan water wordt toegevoegd. Vervolgens worden dunne losse platen onder hoogdruk samengeperst tot stabiele, dikkere platen. Deze worden, nadat ze volledig zijn opgedroogd, uitgesneden op de gewenste maat.

Alle voordelen van fermacell platen op een rijtje

Farmacell heeft als materiaal tal van voordelen. De belangrijkste is wellicht dat dit een milieuvriendelijk product is, omdat farmacell is vervaardigd uit hergebruikt afvalmateriaal. Gebruik je dit platenmateriaal in jouw woning, dan ben je milieubewust bezig. Want farmacell voldoet aan de strengst mogelijke eisen op het gebied van milieuwetgeving, de zogenoemde KOMO/KIWA-regeling. Een tweede pluspunt van farmacell is het feit dat dit bouwmateriaal echt prima isoleert. Zowel warmte als geluiden worden door de platen goed tegengehouden. Een derde voordeel is de brandvertragende werking van farmacell. Het materiaal is veilig omdat het vlammen tegenhoudt en dus extra tijd creëert om weg te komen. Dit kan levensreddend zijn in het geval van een woningbrand of bedrijfsbrand. Ten vierde is farmacell reukloos en zijn er geen chemische of schadelijke stoffen in verwerkt. Deze gipsplaten kunnen dan ook veilig gebruikt worden en leveren geen gezondheidsrisico’s op. Verder is een farmacellplaat te gebruiken op zowel houten als metalen ondergronden en oppervlaktes. En ten slotte kun je dit materiaal eenvoudig bewerken – met tegels, verf of met behang – en op maat maken.

Een geschikte fermacell plaat is snel gevonden

Kies ook voor de voordelen van farmacell. De keuze qua plaatsoorten is groot, dus je hoeft niet bang te zijn dat je jouw gipsplaten op maat van farmacell niet gaat vinden. Alvast succes met de verbouwing toegewenst en geniet van de strakke afwerking!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: