Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van gereedschap

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Wat is gereedschap?

Gereedschap(pen) of werktuigen zijn door de mens gemaakte hulpmiddelen om bewerkingen te kunnen uitvoeren die we zelf niet of moeilijk met ons eigen lichaam kunnen uitvoeren of die veel meer kracht en tijd vereisen als we er geen werktuig of machine voor gebruiken. Het gebruik van gereedschappen vergemakkelijkt ons leven en verhoogd onze productiviteit.

Vaakst gebruikte gereedschappen

Stipt op nummer 1 staat de schroevendraaier. Schroevendraaiers zijn er in verschillende soorten (plat en kruiskop) en in vele verschillende maten verkrijgbaar. Tegenwoordig gebruiken we ook steeds vaker een elektrische schroevendraaier of een boormachine. Daarover trouwens zo meer.

Veel werklieden, zeker elektriciens zweren bij een multimeter. Voor je aan elektrische leidingen werkt of in de muur gaat boren is het belangrijk te weten dat je niet door een stroom-, gas- of waterleiding boort. Door een multimeter te gebruiken scan je of er een kabel of leiding loopt op de plek waar je wilt boren. Super handig dus!

Vergeten we nu de hamer? Nee, hoor. Naast een schroevendraaier werken we ook vaak met een hamer. Met een hamer timmer je er gemakkelijk spijkers in planken, daarnaast kan je met de achterzijde ook verkeerd geplaatste of verroeste spijkers uit het hout halen.

Boormachines. Ja, die gebruiken we echt veel! Of je nu kiest voor een accu boormachine of een besnoerde variant. Hier kunnen we echt niet zonder! Er zijn vele verschillende boren ontwikkeld van klopboormachines, betonboren en handzame, lichte elektrische boormachines. Met de juiste bitjes voorhanden kan je elke schroef indraaien.

Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten gereedschap. Veel teveel om op te noemen. Elk gemaakt voor een specifiek type bouwklus.

Grote verscheidenheid aan gereedschappen en machines

In een werkplaats van een maakbedrijf zal je vele verschillende gereedschappen en machines terugvinden. Bij een bedrijf als Crooijmans Machines vind je diverse apparaten gemaakt voor bewerkingen in staal, hout en laswerk. Zo zijn er vele toeleveranciers en afnemers van gereedschappen voor zowel privé als zakelijk gebruik.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: