Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van geboortebeperking

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is geboortebeperking?

Geboortebeperking oftewel anticonceptie omvat elke methode die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Er zijn veel verschillende anticonceptiemethoden, waaronder condooms, spiraaltjes, anticonceptiepillen, vasectomie (sterilisatie) en eileiderafsluiting.

Je hebt veel keus voor anticonceptie, van condooms tot pillen. Zoek er een waar je vertrouwen in hebt.

Hormonale anticonceptie

Dit zijn onder andere anticonceptiepillen, pleisters, inbrengende vaginale ringen, injecties en implantaten. Je hebt er een recept voor nodig.

Ze gebruiken hormonen, die lijken op die in je lichaam, om het vrijkomen van een eicel tegen te houden, zodat het niet bevrucht kan worden door sperma.

Hoe goed het werkt, hangt af van hoe goed je het gebruikt. De meeste mensen gebruiken geen enkele methode perfect, de hele tijd. Er gebeuren dingen!

Bij normaal gebruik is hormonale anticonceptie ongeveer 90% effectief. Maar als je het altijd goed gebruikt, voorkom je in 99% van de gevallen een zwangerschap. Het implantaat is ook ongeveer 99% effectief.

Als je besluit een anticonceptiepil te nemen, vraag uw arts dan hoe lang u een andere vorm van anticonceptie moet gebruiken totdat de pil begint te werken.

Barrière-anticonceptie

Zoals de naam al zegt, vormen deze een barrière om te voorkomen dat sperma een eicel bereikt. De meeste zijn zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek.

Condooms

With typical use, the male condom is about 80% effective. If used perfectly every time, it prevents pregnancy 98% of the time.

A female condom is a thin, flexible, plastic tube that you would partially insert into your vagina, creating a barrier. Female condoms may also help against STDs. Female condoms are about 80% effective.

Spiraaltje

Dit zijn kleine, plastic apparaatjes die een arts of verpleegkundige in uw baarmoeder inbrengt. De procedure is eenvoudig en snel, hoewel een beetje ongemakkelijk. Als het spiraaltje eenmaal op zijn plaats zit, beschermt het u voor lange tijd tegen zwangerschap.

Meer weten over geboortebeperking? Lees dan verder op Birth Control over wel 20 verschillende methoden om op een veilige manier aan anticonceptie te doen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: