Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Gabber

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

In de jaren 90 kwam er is Nederland een nieuwe cultuur op die we nog steeds weleens voorbij zien komen, de Gabbers. De cultuur ontstond onder jongeren die hun liefde voor house muziek uiten in een specifieke stijl. Kale koppen, stoere sportschoenen en een trainingspak. Maar wat is nou een gabber en welke kleding draagt een echte gabber? Je leest het in deze blog!

Het ontstaan van de gabber

In de jaren 90 was de opkomst van house muziek waarbij muziek met een snel ritme van boven de 150 bpm in alle clubs te horen was. De cultuur ontstond oorspronkelijk in Rotterdam maar al snel werden andere steden er ook mee besmet. De muziek werd ook steeds harder en sneller van ritme en zo ontstond ook hardcore en later zelfs frenchcore. De meest bekende DJ uit de Gabberscene is Paul Elstak, die nu nog steeds staat te draaien op verschillende feestjes. Er zijn in die tijd feesten ontstaan zoals Thunderdome en Masters of Hardcore die nog steeds bestaan. 

Kledingstijl

De Gabbercultuur is nog zeker in leven en dus ook de Gabber kleding die niet weg te denken is. Felgekleurde trainingspakken met de grove sneakers. De welbekende Aussie trainingspakken zijn niet weg te denken in de Gabberscene. Maak het af met een leuke oversized bomberjack en een paar stoere Nike Air sneakers. Daarnaast is er ook nog de Frenchcore kleding wat gebaseerd is op de de nog hardere muziekstijl die wordt gedraaid door onder andere Dr peacock. De kleding is eigenlijk net als de gabberstijl met een trainingspak maar hierbij maken ze het graag af met een muts of pet. Daarbij is de bedrukking van de kleding vaak met een doodshoofd. Een ketting kan ook zeker niet ontbreken bij de Gabber outfit. 

Gabber Feestjes

Wil je nou graag een keer een feestje pakken net als de Gabbers? Dan kun je een aantal feestjes pakken waar je ze gegarandeerd tegen gaat komen. De meest bekende is Thunderdome, liefhebbers van over de hele wereld komen naar de Jaarbeurs in Utrecht om te hakken op de hardste platen. Wil je graag de klassieke Gabbermuziek horen? Dan moet je naar een back to the 90’s feest die ook regelmatig gehouden worden. 

Kortom, de Gabbers zijn nog steeds terug te vinden in de muziekscene. Ben je een Gabber of wil je er een zijn? Dan weet je nu waar jij je outfit moet scoren!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: