Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van fysiotherapie

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
5
(1)

Wat betekent fysiotherapie?

Het woord fysiotherapie is een samenvoeging van ‘fysio’, een van oorsprong Latijns woord dat geschreven wordt als ‘physio’, wat meerdere betekenissen kent, maar vooral valt onder bewegingsleer. Het woord ‘therapie’ is een synoniem voor behandelmethode.

Fysiotherapie, ookwel kinesitherapie genoemd, is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel je bewegingsapparaat genoemd. Tijdens je eerste afspraak vormt onze fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van je klachten. Dat doe hij of zij door het vragen van vragen over je pijn- of mobiliteitsklachten en het uitvoeren van een paar lichamelijke checks.

Fysiotherapie is voor het verminderen, voorkomen en verzachten van klachten die je ervaart bij beweging. Waar mogelijk zorgt de behandeld therapeut dat de klachten voortaan voorkomen kunnen worden. Vaak gaat het dan om lichamelijke klachten die ontstaan zijn uit het verkeerd zitten werken of te zware belasting. Door het aanleren van een andere houding en het soepel maken van de verzuurde of ontstoken spieren, pezen en gewrichten wordt het herstel daarna ingezet.

Een fysiotherapeut is een beschermd beroep

Een fysiotherapeut is een gediplomeerd beoefenaar van de fysiotherapie en dat is in Nederland een beschermd beroep. Dat houdt in dat iemand zich alleen zo mag noemen wanneer deze de vierjarige hbo-studie succesvol heeft afgerond en in het bezit is van een BIG-registratie. De situatie is vergelijkbaar in België, al gebruikt men daar vaker het woord kinesitherapeut. in België wordt gebruik gemaakt van een RIZIV-nummer, vergelijkbaar met BIG in Nederland. Een RIZIV-nummer is te verkrijgen als diegene ofwel een universitaire opleiding van 5 jaar achter de rug heeft, ofwel een opleiding van vier jaar aan een hogeschool.

Deze betekenis is mogelijk gemaakt door Bweging, fysiotherapie in Amstelveen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: