Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Fulfilment center

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een fulfilment center is een center dat zich bezig houdt met het hele proces van orderafhandeling. Dat betekent vanaf het moment dat er een order binnenkomt in het backoffice-systeem tot aan het bezorgmoment bij de klant. De letterlijke definitie van fulfilment is als volgt: “Processen die zich richten op het afhandelen en/of verwerken van opdrachten of activiteiten die voortkomen uit klantcontact”

De eerste stappen van het proces

Fulfilment bestaat uit verschillende processen die ieder een belangrijke rol hebben bij het eind resultaat en dus het eind proces. Als eerste is het belangrijk dat een order systeem goed gekoppeld is aan het logistieke systeem. Een ander woord voor dit systeem is een warehouse managementsysteem. Dit is het management systeem van je warehouse ofwel opslagplaats. Op deze plek worden natuurlijk allerlei verschillende goederen opgeslagen. Over het algemeen hoef je je niet veel bezig te houden met de opslag van goederen en hoef je geen bepaalde regels na te leven. Dit is echter wel van toepassing als je levensmiddelen wilt opslaan of licht ontvlambare producten.

De volgende stappen bij fulfilment

Als er een order binnen komt, wordt er gebruik gemaakt van orderpicken. In dit proces wordt er gekeken dat het juiste product wordt gepakt en wordt dit verzendklaar gemaakt. In sommige gevallen dien je het product nog in elkaar te zetten voordat je het verstuurt. Dit gebeurt dan ook tijdens de orderpick fase. Is het allemaal compleet en duidelijk bij elkaar gezet? Dan is het tijd om de producten in te pakken. Hierna volgt de verzending van het pakket via een postorder bedrijf en uiteindelijk wordt dit doorgegeven middel rapportage en bijgehouden door een warehouse managementsysteem.

 Fulfilment center inhuren

Al deze processen kunnen veel tijd innemen en niet iedereen heeft hier genoeg tijd voor om dit allemaal alleen uit te voeren. Een logische stap is dan ook om dit uit te besteden aan iemand anders. Een fulfilment center is een voorbeeld van zo’n service die deze taak van je kan overnemen. Kosten hiervan lijken misschien hoog dus het is altijd belangrijk om in de gaten te houden of dit betaalbaar is voor je onderneming.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: