Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van frituren

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is frituren?
Frituren is het koken van voedsel in hete vetten of oliën, wanneer dat plaatsvindt in een dun laagje olie of vet noemen we dit niet frituren, maar bakken. Als er echter sprake is van een diepe pan (frituurpan) waarin het eten in gloeiend hete olie wordt ondergedompeld, dan noemen we het frituren. meestal gedaan met een ondiep oliebad in een pan boven een vuur of als zogenaamd frituren, waarbij het voedsel volledig wordt ondergedompeld in een dieper vat met hete olie. Dat noemen we een frituurpan.

Wat is het verschil tussen frituren en bakken?

Zowel frituren als bakken vereisen de hitte van de olie om voedsel te koken, maar het grootste verschil ligt in de hoeveelheden olie die worden gebruikt. Bij bakken of frituren worden zeer kleine hoeveelheden olie gebruikt, terwijl bij frituren het voedsel ondergedompeld moet worden in hete olie. Tip: Bekijk hier de beste frituurpan.

Wat is de beste bakmethode: Bakken of frituren?

Beide bereidingswijzen hebben hun voor- en nadelen. Daarom is er geen betere methode dan de andere. Het hangt allemaal af van de resultaten die je wilt bereiken tijdens het koken.
Als je bijvoorbeeld sneller wilt koken en het voedsel knapperiger wilt hebben, kan je het beste frituren. Omgekeerd, zal het bakken van voedsel beter voor je werken als je bruin en licht krokant voedsel wilt maken. Bovendien, als je een gezondere kooktechniek wilt gebruiken, kies dan voor het bakken in de pan met een klein beetje olie.
Over het algemeen moet de keuze tussen frituren en paneren gebaseerd zijn op het voedsel dat je wilt bereiden, de hoeveelheid olie die e wilt gebruiken en hoe je het voedsel wilt bereiden. Het gaat erom hoe comfortabel je je voelt met een van beide.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: