Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van foto op canvas

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een foto op canvas?
Een foto op canvas wordt gedrukt op echte schilderslinnen van hoge kwaliteit. Je foto wordt op hoogwaardig linnenweefsel gedrukt. Daarna wordt hij op een stabiel en zorgvuldig afgewerkt houten frame getrokken. Maak van je mooiste foto’s een foto op canvas. Zo maak je van jouw motief een waar kunstwerk. Het oneffen linnen geeft je beeld een authentieke uitstraling. De foto op doek past in elke kamer van de woning en laat hem stralen.

Canvassen zijn geschikt voor alle soorten foto’s en ze komen in alle lichtomstandigheden goed tot hun recht. Doordat de inkt een beetje in het doek trekt, worden kleurvlakken mooi glad (egaal) en vallen foutjes in de foto minder op. Daarom is een afdruk op canvas de beste keuze voor beginnende fotografen en voor foto’s gemaakt met compactcamera’s.

Voordelen van een foto op canvas

  • Het fijne linnentextuur zorgt voor een hoogwaardig effect
  • Grote keuze uit formaten: 20×20 cm – 120×160 cm
  • Houten spieraam, sterk, lichtgewicht en duurzaam
  • De druk is uv-bestendig, dus ook geschikt voor ruimtes met veel zonlicht

Denk er wel aan dat de foto aan de zijkanten om de houten frame heen gevouwen. Zorg er dus voor dat de belangrijkste elementen van je foto niet aan de rand gelegen zijn. Ga daarbij van ca. 4 tot 6 cm marge uit (6 cm bij grote formaten).

Naast foto’s op canvas kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een foto in een unieke lijst of op een ander materiaal afgedrukt. Er is ook aluminium-dibond, kunststof en plexiglas. Zo kan je er ook voor kiezen om in plaats van één canvas, de foto af te laten printen op drie losse delen (een drieluik). Dan heb je een driedelige foto op canvas. De keuzes zijn nagenoeg eindeloos en dat maakt het zo leuk!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: