Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van flat art animatie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Flat art animatie wordt tegenwoordig veel gebruikt om objecten of ideeën van bedrijven in een moderne en simpele vorm weer te geven. Flat art animatie is te herkennen aan de eenvoudige tweedimensionale elementen. Deze stijl straalt vooral eenvoud en minimalisme uit. Het is soms moeilijk om een idee of verhaal om te zetten in een concreet beeld, maar dat is bij flat art mogelijk.

Hoe maak je een flat art animatie?

Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die flat art animaties kunnen ontwikkelen en ze gaan meestal op dezelfde manier te werk. Bij de eerste stap wordt er vergaderd en wordt er geluisterd naar de doelstellingen van het bedrijf. Tijdens stap twee vindt er een brainstormsessie plaats waarbij meerdere ideeën worden gecombineerd. Er wordt bij stap drie een storyboard en animatic gemaakt. Bij stap vier gaan de ontwerpers aan de slag, het verhaal wordt geanimeerd. Bij stap vijf wordt er een verhaal gevormd om de animaties. Dit verhaal moet impact hebben op de doelgroep en de doelen behalen van het bedrijf. Bij stap zes worden er extra visuele effecten, geluidseffecten en kleurcorrecties toegevoegd. Dit maakt de flat art helemaal af. Het duurt ongeveer een maand voor het maken van een flat art met een verhaal. Gemiddeld duurt een flat art animatie 30 seconden, het mag niet te lang duren anders haken de kijkers af. Er wordt minstens één voice over toegevoegd in dezelfde taal, daarnaast wordt de geschikte muziek toegevoegd die de boodschap compleet maakt.

Eenvoudig, maar effectief

Flat Art komt vaak voor in een eenvoudige, kleurrijke stijl. Er is veel dynamiek en beweging te zien. Als je huisstijl staat voor beweging, dynamiek en kleuren dan is flat art animatie helemaal iets voor jou. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een 3D-animatievideo, dit zorgt voor meer diepte, maar dan gaat de eenvoud meestal weg.

Voor elk idee

Met behulp van flat art kan je elk idee omzetten in een concreet plan. Het kan een krachtige tool worden om een abstracte boodschap om te vormen in een flat art. Een complexe boodschap kan door middel van flat art heel eenvoudig worden. Sinds enkele jaren komt animatievideo steeds meer voor. We worden ermee overspoeld want het werkt ook super goed. Steeds meer bedrijven maken er gebruik van.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: