Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van feng shui

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je loopt zo ergens een woonkamer in, waar je je direct op je gemak voelt. Een ruimte waar je kunt ontspannen. Een ruimte waar alles perfect is. Hoewel bewoners misschien niet op de hoogte zijn van de Feng Shui-filosofie, is de kans groot dat de overgrote meerderheid van hen in deze filosofie past. We hebben er vast allemaal wel eens van gehoord; feng shui, of een feng shui inrichting. Zeker op televisie hoor je deze termen de afgelopen jaren steeds meer voorbij komen. Maar wat is het nu precies, en wat houdt het eigenlijk in? Dat vertellen we je hieronder!

Wat is het eigenlijk?

Feng shui is een 3000 jaar oude leer uit China dat goede energie (Ch’i) in interieurs en leefomgevingen brengt. Op basis van de 3 principes van feng shui wordt er harmonie door het hele huis gebracht. Dit wordt gedeeltelijk gedaan door negatieve invloeden om te zetten in positieve energie om zo rust en genegenheid te creëren. Een feng shui-stijl is dus niet zomaar een interieurstijl. Het is bedoeld om belangrijke aspecten van het leven, zoals liefde, geluk, voorspoed en welzijn, positief te beïnvloeden. Zelfs als je niet in deze Chinese leringen gelooft, kan feng shui je veel nuttig advies en inspiratie geven. Je kunt eenvoudig bepalen in hoeverre je de regels van feng shui wilt volgen. Probeer het dus eens uit voor jezelf!

De voordelen van feng shui

Feng shui zegt dat je het gelukkigst bent als je in een omgeving bent waar je één bent met de natuur. Daarom werken veel mensen ook buiten, bijvoorbeeld in de zon, omdat ze zich dan prettiger voelen in hun natuurlijke omgeving. Tegenwoordig leven we echter in een periode waarin de natuur steeds minder wordt en daarom de menselijke leefruimte en omgeving ook veel minder natuurlijk is, wat een negatief effect kan hebben op het milieu. Daarom kun je met de juiste feng shui inrichting kun je een hoop rust creëren in je woning, maar ook in je gedachten.

Voorbeelden

Hoe ziet zo’n feng shui inrichting er nu precies uit? Voor elke kamer in je huis kan dit anders zijn. In de woonkamer bijvoorbeeld, moet ruimte zijn voor ontspanning en positieve energie. Kies daarom kleuren voor lichtere kleuren met accenten in bijvoorbeeld gele, groene, bruine of oranje tinten. Het plafond dient altijd wit te zijn om een ​​licht en ruimtelijk effect te creëren. De indeling van de kamer is natuurlijk ook erg belangrijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen hoge obstakels in de kamer zijn. Houd je van een schuifwand getint? Ook deze past prima in een feng shui inrichting. Met een schuifwand getint creëer je een rustige uitstraling doordat de deur opzij open gaat. Volgens de filosofie is de slaapkamer een plaats van sensuele energie en rust. Kies dus zeker kleuren die warmte uitstralen, zoals warm rood. Verwijder alle elektrische apparaten uit de slaapkamer, inclusief televisies, computers en mobiele telefoons. Deze verstoren de energiestromen en zullen resulteren in minder rust en veel minder sensuele energie. Ook in de slaapkamer kun je kiezen voor een schuifwand getint.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: