Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van fauteuil

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
1
(1)

Het woord fauteuil komt uit de Franse taal en betekent letterlijk vertaald “luie stoel”. Maar het kan ook worden beschreven als een leunstoel of armstoel. Vaak kun je de stoel erg makkelijk verplaatsen en is gestoffeerd.

Verschillende soorten fauteuil (modellen)

Er zijn dus een paar verschillende fauteuils. We hebben de dames fauteuil, oorfauteuil,  crapaud en club fauteuil. De dames fauteuil is eigenlijk gewoon een kleinere versie dan alle andere verschillende fauteuils.

De oorfauteuil wordt ook wel een vleugelstoel genoemd en heeft aan de achterkant twee uitstekende vleugels voor de bescherming van de rug.

De lompe clubfauteuil is een massieve leunstoel en is vaak van leer. Het heeft rug- en armleuningen en je kunt er lekker diep in wegzakken.

En tot slot de crapaud. Bij deze fauteuil zijn de poten weggewerkt en heeft het een sierlijke stoffering gekregen. Deze stoel was vooral in de mode in de tijd van het Tweede Empire.

Iets anders als fauteuils?

Lijken je deze stoelen nu veel te ouderwets en is het niet helemaal jouw stijl. Er zijn tegenwoordig natuurlijk ook moderne design stoelen in verschillende soorten en maten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: