Betekenis van fatbike

0
(0)

Wat is een fatbike?

fietsen is en blijft een populair vervoermiddel. Het wordt aangeprezen als een manier om verkeersopstoppingen in de stad te voorkomen, een geweldige manier om binnen te komen en in vorm te blijven, en een manier om de wereld te verkennen.

Het enige probleem met veel fietsen is dat ze niet zo goed zijn in offroad-rijden, tenzij je ervoor kiest om een ​​mountainbike aan te schaffen die vrij duur is en een beetje overdreven op straat. Betreed de dikke fiets als een manier om beide te doen!

Een fatbike is simpel gezegd een fiets met extra dikke banden. Extra dikke banden hebben enkele voordelen voor offroad fietsen of bij zeer slecht weer (met name sneeuw).

Allereerst hebben ze een veel betere tractie en nemen ze het voortouw van autobanden. Ten tweede zijn de banden zelf gebouwd om op sneeuw te rijden (door het bredere oppervlak kan de fiets over sneeuw worden getrapt zonder te zinken en gemakkelijker obstakels te absorberen), bergafwaarts en over alle verschillende soorten terrein, van rotsen en grind tot glad bestrating.

Waar is een fatbike voor bedoeld?

Fatbikes zijn oorspronkelijk ontworpen voor fietsers om in alle weersomstandigheden en op alle terreinen te kunnen fietsen. Het probleem met mountainbikes is dat ze geweldig zijn voor in de bergen, maar niet per se voor ander terrein en ze zijn duur.

Normale fietsen zijn goedkoper, maar veel gevaarlijker op bergen, sneeuw en slecht terrein. Dikke fietsen zijn bedoeld om een ​​brug te slaan tussen de twee.

Fatbikes zijn samen met fietsen in populariteit gegroeid omdat ze fietsers in staat stellen te rijden op terrein waar normale fietsen het moeilijk mee hebben, met name sneeuw en zand.

De bredere fietsbanden kan je leeg laten lopen om obstakels aan te kunnen en zijn ook beter dan gewone banden geschikt om te fietsen op en in sneeuw of zand.

Fatbikes waren oorspronkelijk bedoeld voor de die-hard fietsers die in alle weersomstandigheden op pad willen, maar na verloop van tijd zijn ze bij een bredere groep mensen populair geworden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *