Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van expiratiedatum

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Heb je een nieuw huis gekocht en ga je binnenkort verhuizen dan heb je te maken met een expiratiedatum. De expiratiedatum is de datum waarop het contact van bijvoorbeeld je hypotheek of een rentevaste periode afloopt. Je spreek over een expiratiedatum wanneer het gaat over het einde van een financieel contract.

Verhuizing regelen

Een verhuizing regelen is altijd veel gedoe. Het maakt niet uit of je je eerste huis hebt gekocht of al in meerdere huizen hebt gewoond. Een verhuizing betekent veel geregel. Voordat je kunt genieten van je nieuwe huis, moet je de verhuizing helemaal hebben geregeld. Het lijkt allemaal zo makkelijk spullen inpakken, vervoeren en weer uitpakken, maar zo werkt het helaas niet. Er komt veel meer bij kijken. Een huis kopen heeft al veel geld gekost, maar de verhuizing zelf brengt ook nog wat kosten met zich mee. Huur daarom goedkope verhuizers in om op je kosten te besparen. Je moet dus veel regelen, maar wat moet je wanneer doen? Hoe zorg je dat je niks vergeet? En wat moet je eigenlijk precies regelen.

Checklist

Vanaf de definitieve aankoop van je nieuwe huis begin je met het voorbereiden van je verhuizing. Als eerste probeer je je oude huis te verkopen. Tegenwoordig zou dit geen probleem moeten zijn met de krappe woningmarkt, maar neem op tijd contact op met een makelaar. Makelaars hebben het tenslotte erg druk op dit moment. Is de expiratiedatum van uw hypotheek al geweest, dan hoeft u daar niks meer voor te regelen. Een verandering van de hypotheeklasten heeft invloed op je belasting. Pas daarom de fiscale zaken aan. Iets wat zeker ook niet vergeten mag worden is het regelen van een verhuisbedrijf. Zelf verhuizen gaat natuurlijk ook, maar goedkope verhuizers staan je graag te hulp en zijn toch een stuk makkelijker.

Huurtoeslag

Wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen, huur je meestal voor een bepaalde tijd een woning. Ook bij een huurcontact heb je te maken met een expiratiedatum. Dit is de datum dat je uit je woning moet of een nieuw contact afsluit. In sommige gevallen krijg je in Nederland huurtoeslag. Om in aanmerking te komen mag je inkomen niet te hoog zijn. Verder mag je de huur niet te hoog of te laag zijn. Hoe hoog je inkomen mag zijn hangt af van een aantal zaken, namelijk je huur, je leeftijd en de samenstelling van het huishouden. Dit jaar mag de huur niet hoger zijn dan € 752,33. Wanneer je jonger bent dan 23 jaar, mag de huur niet hoger zijn dan € 442,46.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: