Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van examentraining

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Bijles is een extra les voor studenten en scholieren na schooltijd. Bijles kan je volgen bij verschillende bureaus, maar je kan ook bijles aan huis krijgen. Op het moment dat een student of leerling moeite heeft met een bepaald vak dan is het handig om bijles te volgen. De bedoeling van bijles is dat scholieren of studenten bijgespijkerd worden op een bepaald vakgebied. Als een student of scholier moeite heeft met een bepaald vak dan is het handig en verstandig om een bijlesdocent te nemen voor extra persoonlijke uitleg.

Verschil tussen bijles en examentraining

Bijles is er om te zorgen dat studenten en scholieren extra les buiten schooltijd krijgen om het vak dat zij lastig vinden beter te begrijpen. Dit kan jarenlang duren op het moment dat een bepaald vak lastig wordt gevonden.

Examentraining is meer een soort cursus waar je extra begeleiding krijgt om goed voorbereid deel te nemen aan de examens. De duur van examentraining is vaak korter dan bijles. Tijdens deze trainingen wordt er intensief voorbereid op het examen met de examenstof. Examentraining duurt meestal een tot drie dagen. Je bent tijdens deze dagen intensief bezig met de examenstof die je te wachten staat.

Voor examentrainingen kunnen studenten of scholieren vaak terecht bij diverse zelfstandige organisaties. Er zijn maar enkele middelbare scholen in Nederland die examentraining aanbieden. Examentraining is geen onderdeel van het reguliere onderwijs in ons land. De laatste jaren zien we wel dat scholen steeds meer doen om leerlingen te helpen tijdens de voorbereiding op het examen. Net als bijles wordt examentraining ook gegeven na schooltijd, tijdens vakanties of in de weekenden. Het volgen van een examentraining brengt kosten met zich mee, maar is wel aangeraden voor scholieren die op een bepaald vakgebied hun twijfels hebben over het halen van een voldoende.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: