Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van ESTA

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ieder jaar reizen er aardig wat mensen de wereld over. Een groot deel van deze mensen gaat naar Amerika toe. Het is alleen wel zo dat je voor Amerika over een geschikt visum moet bezitten. Zonder de visum kom je het land dan ook niet in. Om een visum aan te vragen moet je een aanvraag doen via de ESTA. Maar wat is de ESTA nu precies? Lees verder om daar achter te komen.

Visum en ESTA

Zoals dus al gezegd heb je een visum nodig om naar Amerika af te reizen. De beste manier om een visum aan te vragen is door gebruik te maken van de ESTA. Dit staat voor Electronic System for Travel Authorization. Dit is een elektronisch systeem, met dit systeem wordt jouw reisvergunning gecontroleerd door Homeland Security. Het systeem is er gekomen na de aanslagen van 11 september. Omdat ze dit niet nog een keer willen is de beveiliging omtrent het reizen flink aangescherpt. De ESTA is ontstaan door een wetswijziging die de reizen van immigranten en toeristen beperkt. Het hoofddoel van de ESTA is als volgt: de gegevens van alle ESTA registraties vergelijken voor het vertrek met de rechtshandhavingslijsten. Zo voorkomen ze dus dat er ongewenste figuren het land binnen komen.

Het gebruik van de ESTA is heel erg makkelijk. Je moet je paspoort en je creditcard bij de hand houden. Op de site van de ESTA kun je een aanvraag doen. Hiervoor worden enkele administratiekosten in rekening gebracht en het totaal komt uit op om en nabij de 14 euro. Wanneer je dit hebt aangevraagd is jouw ESTA 2 jaar lang geldig. Na deze periode zul je dus opnieuw een ESTA aan moeten vragen. Enkele landen uit risico gebieden zijn uitgesloten voor de ESTA, dit zijn onder andere Iran, Irak en Syrië. Deze landen zullen contact moeten opnemen met de ambassade als zij kans willen maken op een geldig visum.

Bron: https://www.visumaanvragen.org/visum-amerika-aanvragen/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: