Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van emaille

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Er zijn verschillende soorten grondstoffen die je kunt gebruiken om iets te maken om of iets op te hangen. Keramiek is hier een mooi voorbeeld van, het is een soort aardewerk waar je van alles mee kunt. Maar de laatste jaren zien we steeds vaker dan mensen emaille gebruiken.

Wat is emaille?

Het is een beetje een raar woord, het wordt ook wel email genoemd. Email, ook wel emaille is de beschermlaag van gesmolten glas wat op voorwerpen wordt gebracht van metaal of aardewerk om deze te voorzien van een extra beschermlaagje, te isoleren of om deze mooier te maken. Email bij aardewerk wordt over het algemeen ook wel beschreven als glazuur. Het zorgt er dus eigenlijk voor dat je de dingen die je al hebt beter kunt beschermen door een extra laagje.

Nu vraag je je misschien af waar dit voor nodig is. Denk eens aan een huisnummer, deze hangt meestal buiten op de muur. Hierdoor krijg je dus elke keer regen en in erge gevallen sneeuw tegen het plaatje. Dit zou er dan ook voor zorgen dat jouw huisnummer maar een paar jaar mee zou gaan. Door gebruik te maken van emaille heb je dit probleem niet meer. Als je het aanbrengt dan zal jouw keramiek of jouw metaal gewoon beschermd zijn, hierdoor is het ook niet meer zo snel vies en beschadigd. Dat is dan ook echt het grote voordeel van deze stof. Wil je zelf emaille hebben of wil je meer informatie over de toepassing dan kun je een kijkje nemen op Emailletotaal.nl

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: