Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van elektrische scooter

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Elektrische fietsen zijn populair, elektrische auto’s zie je ook steeds meer, dan mag de elektrische scooter niet achterblijven. Langzaam maar zeker zijn ze de benzine scooter aan het verdringen als meest verkochte scooter. In dit artikel ontdek je alles over dit vervoermiddel, het bereik en wat de voordelen ten opzichte van andere tweewielers zijn.

Wat is een elektrische scooter

Een e-scooter is een duurzame vervanger van de scooter die op benzine rijdt. Er zijn verschillende types te koop, waarbij er onderscheid gemaakt wordt tussen maximaal 25 kilometer per uur, 45 per uur of sneller. De eerste wordt een snorfiets genoemd, de tweede een bromfiets en de derde een motorfiets.

Een elektrische scooter is vaak duurder dan een tweewieler die op brandstof rijdt. Die kosten ga je er echter uithalen. Je hoeft immers niet te tanken, maar laadt de scooter op. Zelfs toen de energieprijzen in 2022 door het dak gingen, was het voordeel er nog altijd.

Ook het onderhoud van een elektrische scooter is een stuk goedkoper. Natuurlijk kan er altijd wat kapot gaan, maar over het algemeen ben je minder kwijt aan het onderhoud.

 

Ruim aanbod

Omdat elektrisch rijden in opkomst is, wordt het aanbod steeds groter, ook bij gemotoriseerde tweewielers. Wil je bijvoorbeeld een elektrische bromfiets kopen, dan heb je de keuze uit diverse bekende merken. De prijzen mogen dan wat hoger zijn, een direct gevolg van het grote aanbod is dat de prijzen iets lager worden.

Wat is het bereik?

Bij elektrisch rijden is het bereik een belangrijke factor. Voor aardig wat bestuurders is de beperkte actieradius een reden om niet elektrisch te rijden. Het goede nieuws is dat het bereik steeds groter wordt. In het geval van de e-scooter is het wisselend. Per merk en type is er een andere actieradius. Hoe hoger de prijsklasse, hoe hoger de actieradius (waarschijnlijk) is.

Gemiddeld komen elektrische scooters aan 60 tot 70 kilometer. In vergelijking met auto’s is dat niet veel, maar als je uitgaat van een snelheid van 45 kilometer per uur, zit je al gauw aan een rit van 75 tot 90 minuten. En dat is toch meer dan behoorlijk.

Voordelen van elektrisch rijden

Qua rijden maakt het weinig uit of je elektrisch rijdt of op een benzine scooter. Elektrisch maakt wat minder geluid en je ruikt geen benzine, maar verder is het hetzelfde. De voornaamste reden om elektrisch te rijden is dan ook het milieu. Niet voor niks mag er vanaf 2050 alleen nog maar elektrisch worden gereden.

Zo ver is het natuurlijk nog niet, maar met een elektrische scooter ben je alvast aardig op weg. Daarnaast speelt ook het kostenplaatje een rol. In de aanschaf mogen elektrische modellen dan wat duurder zijn, je hoeft geen benzine te tanken. Het ligt in de lijn der verwachting dat de benzineprijs alleen maar zal oplopen, waardoor het voordeel voor de eigenaar van een elektrische scooter alleen maar groter wordt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: