Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een volière

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een volière is een duur woord voor een ruime kooi waarin siervogels en vlinders gehouden kunnen worden. Het hangt van de soort die in gevangenschap wordt gehouden af of het wordt afgeschermd met gaas of glas. De bovenkant van de volière wordt bij voorkeur overkapt, zo kunnen de dieren altijd droog zitten en kunnen er geen uitwerpselen van wilde vogels in de volière terecht komen. Een volière geeft vogels in gevangenschap vrijheid om rond te kunnen vliegen zonder in gevaar te komen.

Verschillende soorten volières

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende volière soorten, namelijk de buiten- en kamer volière. Beide volière soorten zijn vrijstaand en half vrijstaand verkrijgbaar.

  • Een buiten volière

Een buitenvolière staat zoals de naam al doet vermoeden buiten. Vogels in dit soort volière hebben enkel beschutting van eventuele beplanting en opgehangen nestjes. Door middel van een sluis en dubbele ingang met portaaltje kan de verzorging entree maken om de dieren te verzorgen, zonder dat zij de mogelijkheid krijgen te ontsnappen. Het hoofdmateriaal van een buiten volière is geïmpregneerd hout.

  • Een kamer volière

Een kamer volière is een grote vogelkooi voor binnenshuis. Het voordeel van een kamer volière is dat het de mogelijkheid biedt binnenshuis meerdere vogels te houden, omdat het vele malen groter is dan een gebruikelijke vogelkooi. Het hoofdmateriaal van een kamer volière is metaal.

De inrichting van een volière

De inrichting van een volière is volledig gericht op de wensen en behoeftes van het dier dat erin leeft. Om een fijne plek voor vogels te creëren zullen er een aantal noodzakelijke benodigdheden aanwezig moeten zijn. Deze spullen zullen de vogels voorzien van hun primaire levensbehoeften, startende met voeder- en drinkbakjes. Het vogelvoer moet worden afgestemd op de vogelsoort, slecht vogelvoer kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarnaast zijn nestmateriaal en broednestjes belangrijk voor beschutting en geborgenheid. Om meer uit de ruimte te halen zijn zitstokken een goede aanvulling. Ook zijn bad schalen van groot belang, zodat ze vogels zichzelf kunnen wassen. Tot slot moet er voldoende beplanting in de volière staan, denk hierbij aan klimop of conifeer.

Vogelvoer in vogelslingers

Zonder de kosten en omkijken van een volière genieten van vogeltjes in de tuin? Een vogelslinger met gevarieerd vogelvoer zal verschillende vogelsoorten aantrekken. Vogelslingers zijn verkrijgbaar voor alle seizoenen en bieden zo het hele jaar door vrolijke gefluit en gefladder in de tuin.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Recreatie & Sport
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: