Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een vloer egaliseren

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een vloer egaliseren. Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat is dit nou precies? Een vloer egaliseren wil eigenlijk zeggen dat je een vloer vlak gaat maken. Dit doe je meestal voordat je een nieuwe vloer gaat leggen. Dus als je een nieuwe vloer gaat leggen of een andere vloer legt en je merkt dat de ondervloer niet zo vlak is, dan kun je ervoor kiezen om je vloer te (laten) egaliseren. Het is niet verplicht, maar als er oneffenheden in de ondervloer zitten kun je deze zien en dit kan zelfs de vloerbedekking beschadigen. Daarom is het wel belangrijk om je vloer te (laten) egaliseren. Dit kun je zelf doen, maar wordt vaak gedaan door een specialist zodat het zeker is dat het goed gebeurt.

Enkele kenmerken

Een vloer egaliseren doe je voordat je een vloer betegelt of er vloerbedekking op legt zoals tapijt, laminaat of parket. Je kunt verschillende ondervloeren egaliseren. Denk hierbij aan anhydriet, beton, zandcement, hout en vloerverwarming. Door de vloer te egaliseren krijg je een gladde en strakke vloer. Het egaliseren begint bij het kiezen van het juiste materiaal en gereedschap. Ook is een goede voorbereiding erg belangrijk. De prijzen verschillen per millimeter laagdikte en per materiaalsoort. Deze factoren bepalen dus de prijs van het egaliseren van de vloer.

Stappenplan

Als eerste moet je bepalen wat voor soort egalisatiemateriaal je nodig hebt. Dit ligt aan de ondergrond. Heb je een betonnen of steenachtige ondergrond? Dan gebruik je namelijk ander materiaal dan bij bijvoorbeeld een houten ondergrond. Vervolgens moet je de ondergrond voorbereiden. Dit verschilt ook per vloer. Sommige vloeren moeten worden behandeld met vloerprimer, andere vloeren bedek je met spaanplaten. Daarna kun je de vloer egaliseren. Dit doe je door eerst egalisatiemortel aan te maken en die vervolgens uit te gieten op de vloer. Uiteindelijk zorg je dat alles goed is afgewerkt met de egalisatiemortel. Zo krijg jij een strakke en vlakke vloer en kun je er zonder beschadigingen vloerbedekking op leggen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: