Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een vintage interieur

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De betekenis van vintage interieur: sommige mensen associëren vintage met spullen van vroeger, waar we een warm, nostalgisch gevoel van krijgen. In een vintage interieur zie je dat terug in meubels, waarbij elementen kenmerken uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 bevatten. De vintage meubels zijn anno 2020 helemaal hip. Je mag deze ‘meubels met een verhaal’ dus ook gerust weer naar jouw woonkamer halen. In dit artikel lees je alles over een vintage interieur en ontdek je hoe je de vintage interieur stijl kunt toepassen op jouw interieur.

Wat is een vintage interieur?

Grofweg wordt een meubelstuk vintage wanneer het tussen de 25 en 100 jaar oud is. Echter duiden we tegenwoordig ook nieuwe items, met elementen uit deze periode, als vintage meubels. Je kunt er in een vintage interieur voor kiezen all-the-way te gaan, of subtiel te kiezen voor vintage woonaccessoires. Ook kun je vintage kleuren kiezen voor op de muren, of voor een vintage behang gaan. Hieronder gaan we verder in op de kleuren en materialen.

Wat zijn vintage kleuren?

De typische kleuren van een vintage interieur zijn de natuurtinten. Denk dan aan natuurtinten als olijfgroen en blauwe tinten. Ook pasteltinten als mosterdgroen, loodgrijs en aardetinten zie je veel terug in vintage interieurs. In jaren ‘60 look zijn felle kleuren weer erg kenmerkend, dus daar mag je uitpakken met drukke prints, opvallende grafische vormen in het behang op de muur. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een drukke print op je bankstel.

Welke meubels zie je vaak terug in een vintage interieur?

Natuurlijk wijken de meubels in een vintage interieur weinig af van de meubels in andere interieur stijlen. Kenmerkend is de vintage eettafel, met een specifieke stijl. Ook bij het bankstel in de woonkamer is een kenmerkende vintage salontafel natuurlijk top. Het voordeel van vintage, je kunt deze meubels op tal van plekken scoren. Ze hoeven immers niet nieuw te zijn, maar ook in de tweedehands winkel staan veel vintage toppers. Ook leuk: doordat je kies voor vintage zijn er niet veel van gemaakt. Dat maakt jouw vintage salontafel, vintage eettafel of vintage TV-meubel net even anders dan die van je vrienden.

Kenmerkende vormen van vintage meubels

Vintage meubelstukken zijn vaak te herkennen aan de smalle pootjes. Die zie je bijvoorbeeld terug onder kleine bijzettafeltjes, sofa’s en eetkamerstoelen. Ook een cognac leren bank is natuurlijk typisch vintage. De andere vormen zijn geometische en natuurlijke vormen en patronen. Ook zitten aan veel meubels de sierlijke randen en ronde hoeken. Veel strakke hoeken zul je in een vintage interieur niet tegenkomen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: