Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een videowall

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Heb je binnenkort een evenement in een beursgebouw en wil je dat het meer opvalt. Dan kun je ervoor kiezen om een echte eyecatcher toe te voegen aan het gebouw waar het evenement gaat plaatsvinden. Dit kan in de vorm van een videowall. Een videowall is eigenlijk niets meer dan een heel groot scherm aan de buitenkant van het gebouw. Zo kan niemand meer om je boodschap of je beeld voorbij lopen. Je maakt gebruik van grote ledschermen daarbij die aan het gebouw worden bevestigd. Deze ledschermen voor de videowall kun je huren, leasen of kopen. De keuze is aan jou. Welke optie je ook kiest, je weet zeker dat er goede reclame gemaakt wordt.

Templates

Wat je op de videowall wil hebben ligt helemaal aan jezelf. Wanneer je kiest voor een videowall dan zijn de schermen niet het enige wat je nodig hebt. Je hebt ook content nodig. Met content wordt een bedrijfsfilm, foto’s of contentfeeds bedoeld. Deze moeten op de juiste plaats op de videowall komen. Dat is geen gemakkelijk klusje en wordt gedaan aan de hand van templates. De templates worden gemaakt door het bedrijf waar je je videowall huurt, least of koopt met hun designpakker. Met dit pakket kun je per vlakverdeling wat waar moet komen. Of ook wel jij bepaalt op welk scherm welke content moet komen te staan. Je kunt ervoor kiezen om op de videowall meerdere losse dingen te laten zien, maar je kunt er ook voor kiezen om op de videowall een groot ding te laten zien. Dit is dan altijd content die op elkaar aansluit.

Aansturing

Een videowall wordt aangestuurd door de techniek van tegenwoordig. Tegenwoordig is Ultra HD in opkomst. Deze wordt ook gebruikt bij de videowall. Er wordt gesproken over UHD of 4L als er sprake is van een minimale resolute op de videowall. Deze minimale resolutie is 3840×2160 pixels. Hoe de kwaliteit uiteindelijk is hangt af van hoe groot de losse schermen van de videowall zijn. De schermen verschillen van 7 tot en met 20 vierkante meter.

Voordelen

Aan een videowall zitten een aantal voordelen verbonden ten opzichte van een beamer. Een beamer geeft bijvoorbeeld alleen goed beeld als het donker is en heeft bovendien niet echt een scherp beeld. Er is daarbij veel ruimte nodig van de beamer tot projectie. Daarnaast geeft de beamer schaduwen. Al deze dingen doet een videowall niet. Daarom is een videowall erg geschikt om aan de buitenkant van een gebouw te hangen. Wat voor weer het ook is, iedereen ziet je altijd je reclame. Daarbij is een videowall tegenwoordig niet meer heel duur. Dat is te danken aan de techniek. De prijs is daardoor in de loop van de jaren alleen maar gunstiger geworden. Zo is een videowall ook voor jouw onderneming mogelijk.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: