Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een vaporizer

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een vaporizer?

Een vaporizer in het Nederlands een verdamper, is een apparaat waarmee je kruiden en anderen stoffen verhit. De actieve bestandsdelen in deze stof veranderen dan in een damp die je kunt inhaleren. Je kunt een vaporizer daarom een beetje vergelijken met een oven. Een vaporizer verbrand het planmateriaal namelijk niet maar het wordt verhit. Dat gebeurd met een temperatuur van tussen de 157 en 226 graden. Het plantmateriaal veranderd dus van vorm door de verhoging van de temperatuur.

Verschillende soorten vaporizers

Er zijn veel verschillende soorten vaporizers en het aanbod is heel breed. Om de keuze te maken moet je zelf weten wat de best vaporizers voor jou is. Ze worden onderscheiden op de manier hoe ze het materiaal verhitten. Er is een verschil tussen conductie of convectie.

Bij conductie wordt het planmateriaal verwarmd op een metalen plaatje. Maar omdat het materiaal zou kunnen branden omdat er direct contact is, is niet de beste manier.

Bij convectie is er dus juist geen direct contact tussen het planmateriaal en het verwarmingselement. Bij deze methode wordt er juist hete lucht door het apparaatje gestroomd. Hierdoor is er dus geen kan op verbranding van de materialen.

 

Geschiedenis van de vaporizer

De vaporizer klinkt best modern en als iets wat eigenlijk nog niet zo lang bestaat. Toch begint de geschiedenis van de vaporizer in 1993, wat ook weer niet heel lang geleden is. Eagle Bill was aan het experimenteren met het verdampen van de verschillende kruiden. En doormiddel van de hulp van een hittepistool en de oude techniek van de Egyptenaren is dit gelukt. Eagle Bill ontwikkelde de Shake & Vape techniek geïnspireerd door de Egyptenaren dus.

In 1994 ontwikkelde een Canadees bedrijf de eerste elektrische vaporizers. En toen werden de vaporizers langzamer steeds meer bekend over de wereld. En toen in Nederland de cannabis liefhebbers het hoorde over de vaporizers begonnen ze zelf met het ontwikkelen ervan. De Verdamper is het product waar de Nederlandse Evert mee om te markt kwam. En sindsdien heeft dat voor veel veranderingen gezorgd, en wordt het nog steeds gezien als een van de beste.

In 2006 werden er verschillende testen gedaan door de Universiteit van Leiden over hoe goed of slecht een vaporizer nou is voor je gezondheid. En de resultaten van deze onderzoeken waar veel belovend.

In 2008 werd dan eindelijk de draagbare vaporizer ontdekt. Deze vaporizer is net zo groot als een smartphone en kan je dus overal makkelijk mee naar toe nemen.

En 2012 wordt gezien als het jaar van de vaporizer. Er kwamen veel nieuwe modellen en ontwikkelingen. En to de dag van vandaag ontwikkelen vaporizers zich nog steeds en worden ze steeds populairder en zijn de best vaporizers overal wel te vinden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: