Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een uitvaartbegeleider

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De wereld staat even stil wanneer een dierbare komt te overlijden. Toch moet er dan snel heel veel geregeld worden en sta je voor een aantal moeilijke keuzes. In sommige gevallen heb je een overlijden helemaal niet aan zien komen en is er van te voren niet veel vastgelegd. Een uitvaartverzorger neemt veel zorgen voor je weg, maar wat doet een begrafenis ondernemer nou precies? In deze blog gaan we hier dieper op in.

Contact opnemen na een overlijden

Je mag zelf weten wanneer je contact opneemt met een uitvaartondernemer als iemand is overleden, echter is het  verstandig hier niet te lang mee te wachten als je een rouwkaart wil versturen. Binnen 24 uur kan de brief aangekomen zijn, maar mensen hebben ook tijd nodig om eventueel plannen te verzetten of vrij te vragen. Daarnaast is het belangrijk dat het lichaam van de overledene op tijd gekoeld wordt, hierdoor blijft het lichaam tot de opbaring langer mooi.

Wanneer een overledene een aantal wensen heeft nagelaten, moeten deze volgens de wet op lijkbezorging naar redelijkerwijs worden uitgevoerd. Een uitvaartondernemer past de uitvaart aan aan de persoon voor wie de uitvaart is. Een van de taken van een uitvaartondernemer is dan ook om de nabestaanden zo goed mogelijk voor te lichten over alle mogelijkheden, zodat zij weloverwogen keuzes kunnen maken die goed aansluiten bij de persoon die ze achterlaten. Een uitvaartverzorger probeert je zoveel mogelijk tijd te geven om na te denken, zodat je niet alles in één keer hoeft te beslissen.

Hoeveel tijd heb je om alles te regelen?

In sommige geloven zoals het jodendom of  de islam is het gebruikelijk om het lichaam al na 1 dag te begraven. Normaal heb je 4 of 5 dagen om iemand te begraven of cremeren. Het is ook mogelijk om je beslissingen vast te leggen in een voorbespreking. Hierin kan je al je wensen voorleggen, maar later ook weer aanpassen.

Bij een uitvaart komt nog zoveel meer kijken dan verwacht. Het beste is om een uitvaartonderneming te contacteren, zodat zij jou precies kunnen vertellen wat ze voor jou kunnen betekenen. Ook zullen zij jou helpen bij het gehele proces. Er moet veel geregeld worden terwijl er nog een hoop emoties bij zitten. Moet je nu een keer zelf naar een uitvaart of iemand condoleren met het verlies van een dierbare? Lees dan ook hier hoe je een condoleance kaart kunt schrijven.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: