Betekenis van een trainingspak

0
(0)

Een trainingspak is een set sportkleding bestaande uit een broek, of te wel een trainingsbroek, en een jasje, of te wel een trainingsjas of -jack. Dit pak is oorspronkelijk bedoeld om in te trainen, maar worden ook vaak gebruikt als vrijetijdskleding. Door bekende hiphopacts als Run-D.M.C. worden vooral Adidas-trainingspakken geassocieerd met de old-skool hip-hop-cultuur. In de jaren 90 behoorde een trainingspak van de merken Australian of Cavello tot de standaardgarderobe van gabbers. Trainingspakken staan ook bekend onder de namen track suits of kortweg trackies.

Joggingpak

Een joggingpak is een set sportkleding bestaande uit een broek, ook wel een joggingbroek, en een capuchon, trui of vest met ritssluiting. In vergelijk met een trainingspak is een joggingpak gemaakt van dikker materiaal, meestal een samenstelling van katoen en polyester. Joggingpakken waren ook ooit bedoeld om in te sporten. Nu worden joggingpakken vaak gedragen als vrijetijdskleding. Een bijnaam voor deze pakken is campingsmoking.

Huispak

Een huispak is een set dameskleding in de vorm van een joggingpak van comfortabel, warm en zacht materiaal speciaal ontwikkeld voor binnenshuis. Een veelal gebruikte stof is dan ook fleece. Deze stof wordt ook veel gebruikt in jumpsuits en onesies. Een voorbeeld hiervan is een LA Sisters joggingpak.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?