Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van een traineeship

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een traineeship of een stage is een praktisch gericht leermoment tijdens of na een hogere studie, dat gericht is op het aanleren van relevante vaardigheden binnen een bepaalde sector. Het uiteindelijke doel is dan ook dat de student in kwestie wordt opgeleid om een specialist in zijn of haar vakgebied te worden.

Wat houdt een traineeship juist in?

 

Een traineeship of stage is vaak een beginnersfunctie, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn. Wat de taken juist zijn tijdens een traineeship, hangt af van de traineeship in kwestie. Het is namelijk zeer vakspecifiek. Wat wel vaststaat, is dat het een ideale manier is om kennis te maken met het vakgebied in kwestie, door de specifieke taken. Zo houdt een stage marketing en communicatie bijvoorbeeld vaak in dat de student kennis maakt met de verschillende media en communicatiemiddelen van het bedrijf, zoals email, maar ook TikTok of de website in kwestie. Daarbij verzorgt de student vaak het contact tussen verschillende partijen en zal hij of zij ook de advertentiecampagnes op poten zetten. Voor een ander soort stage dan een stage marketing en communicatie zal het takenpakket er natuurlijk helemaal anders uit zien. De invulling is immers afhankelijk van je studie en het bedrijf waarvoor je werkt.

Hoe lang duurt een traineeship

Een traineeship tijdens het academiejaar in het kader van een opleiding duurt meestal drie maanden en wordt voorafgegaan door examens. De studenten moeten dan zelf op zoek gaan naar een stageplek. Buiten het kader van een opleiding om, verschilt de duur van een stage aanzienlijk. Doorgaans wordt het geschat tussen één en zes maanden, waarna eventueel een officiële positie aan wordt geboden.

Betaald of onbetaald?

In verschillende landen van de Europese Unie is het mogelijke om zowel betaalde en onbetaalde stages te doen. Vaak zijn onbetaalde stages makkelijker om te krijgen en leert men ook dezelfde vaardigheden. Met onbetaalde stages krijgt de persoon natuurlijk geen loon, waardoor ze vaak afhankelijk zijn van ouders of van hun eigen spaargeld. Wel kan het bedrijf of de organisatie tegemoet komen door bijvoorbeeld maaltijden of een appartement te voorzien. Betaalde stages daarentegen zijn, zoals de term het zelf zegt, betaald. Vaak is er meer concurrentie om een bepaalde positie te krijgen, maar is het het wel waard door het uiteindelijk inkomen.

stage marketing en communicatie

Hoe vindt men een traineeship?

Een zeer goede manier om traineeships te vinden, is door naar specifieke websites te zoeken die verschillende stages aanbieden. Daarnaast is een goed en foutloos curriculum vitae zeer belangrijk. Het moet er verzorgd en ordelijk uitzien. Vervolgens moet men weten waar men naar op zoek is, dus zoekwoorden komen hier enorm van pas. Door bijvoorbeeld ‘stage marketing en communicatie’ in te typen op de sites in kwestie, verhogen de kansen op een traineeship aanzienlijk.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: