Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een touroperator

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Heel simpel gezegd is een touroperator een organisatie die pakketreizen samenstelt. Een pakketreis bestaat uit minstens twee van de volgende drie delen: vervoer, verblijf en vermaak. Vervoer en verblijf zijn waarschijnlijk wel duidelijk. Bijvoorbeeld vliegtickets en een hotel. Met vermaak worden bijvoorbeeld excursies naar bezienswaardigheden bedoelt. Of tickets voor een sportevenement. Een touroperator zorgt dat dit allemaal is ingekocht en jij met een gerust hart op vakantie kan.

Wat doet een touroperator?

Het begint te kriebelen nu de zomer in aantocht is. Het zou toch lekker zijn om er even tussenuit te gaan. De Nederlandse zomers zijn het vaak toch net niet.. Je droomt al van de warme Spaanse zon en met een cocktail op het strand te liggen. Je gaat zoeken op internet naar de beste deals voor een weekje Spanje. Hier zie je allemaal reizen die aangeboden worden. Je klikt op een all-inclusive hotel in Mallorca en vier weken later lig je al te bakken op het strand. Zo eenvoudig gaat dat. Maar hier zit natuurlijk een heel proces achter. Dit is wat een touroperator doet. Hij koopt de vliegtickets in, boekt hotelkamers bij verschillende hotels en reserveert tickets voor dat gave openlucht concert op het Spaanse strand. Doordat een touroperator veel contacten heeft en groot inkoopt, kunnen zij de reizen tegen goede prijzen aanbieden op hun website. Zij nemen je dus alle planning uit handen. Het enige wat je hoeft te doen is op de ‘Boeken’ knop te klikken.

Is een touroperator hetzelfde als een reisbureau?

Nee, een touroperator en een reisbureau zijn niet hetzelfde. Een touroperator kan wel over een eigen reisbureau beschikken. Een reisbureau fungeert als tussenpersoon tussen de klant en de touroperator. Om het heel simpel te zeggen: een reisbureau verkoopt de reis die de touroperator heeft samengesteld. Veel reisbureaus zijn wel onderdeel van een touroperator. Dit betekent dat zij voornamelijk reizen verkopen van de touroperator waar zij onder vallen. Maar je kunt met alle vragen bij ze terecht: van vragen over het eten in een bepaald land tot welke vaccinaties er eventueel nodig zijn.

Werken bij een touroperator

Onderhandelen met hotels en contracten opstellen zijn belangrijke taken van een touroperator. Ook moet je altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de reisbranche. Zo wilde er tot een aantal jaren geleden nog vrijwel niemand op vakantie naar Kroatië. Tegenwoordig is dit een belangrijk vakantieland dat ieder jaar populairder wordt. Dit moet de touroperator al vroeg aan zien komen. Ook nieuwe bezienswaardigheden in steden en belangrijke evenementen die ergens gaan plaatsvinden moet de touroperator op tijd bij zijn. Je wilt immers niet te laat zijn met inkopen. Lijkt het je wat om te werken voor een touroperator? Dan heb je een opleiding nodig in het toerisme, zoals Hospitality and Leisure Managment (MBO) of Tourism Management op HBO niveau.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: