Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een tandprothese

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Bij een tandprothese denkt men vaak aan kunstgebitten voor oudere mensen. Hoewel het zeker wel klopt dat een kunstgebit bij een tandprothese hoort, de term tandprothese heeft veel meer betekenissen. Bent u geïnteresseerd in het laten zetten van een tandprothese, lees dan verder om een goede keuze te kunnen maken!

Types

Over het algemeen zijn er drie soorten tandprotheses:

  • Enkelvoudige en meervoudige prothese

Dit gaat om een kroon of brug die eigenlijk altijd vastgezet is in de kaak. Dit wordt vaker bij jongere mensen toegepast die bijvoorbeeld een tand missen.

  • Onderkaak en bovenkaak prothese

Hiervoor wordt altijd een kunstgebit of een klikgebit gebruikt. Vooral oudere mensen die hun tanden zijn verloren gebruiken een kunstgebit of een klikgebit.

  • Gedeeltelijke gebitsprothese:

Hiervoor wordt vrijwel altijd een frameprothese gebruikt. Een frameprothese is een metalen frame waar ook een stuk roze hars overheen zit. Dit moet de kleur van uw tandvlees nabootsen. Zo zult u een heel natuurlijk effect hebben.

Maten

Vrijwel elke tandprothese specialist bied u de mogelijkheid om een gebit of prothese op maat te laten maken. Een kunstgebit in Den Haag laten zetten is hierom bijvoorbeeld ook een goede keuze. Dit bedrijf specialiseert in het perfect nabootsen van uw tandstructuur. Zo zult u zien dat wanneer u een kunstgebit in Den Haag laat zetten dat deze zo goed nagemaakt is dat niemand überhaupt zal opmerken dat u een tandprothese heeft.

Kosten

De kosten van een tandprothese kan verschillen. Voor een volledig kunstgebied betaald u al gauw tussen de 900 en 1.300 euro voor de volledige plaatsing. De prijs is opgebouwd uit verschillende aspecten. Zo moet u denken aan de kosten van het materiaal, de techniekkosten, het ontwerpen en de tandarts kosten. Veel zorgverzekeraars vergoeden hier ook een groot deel van als het nodig is. Steeds meer jongere mensen kiezen er ook voor om kronen te laten plaatsen om een egalere look aan hun tanden te geven. Dit wordt vaak niet verzekerd aangezien dit puur esthetisch is. Zo kan het zijn dat u voor het plaatsen van een volledige set kronen al gauw duizenden euro’s kwijt bent.

Bekijk ook Betekenis van dentofobie

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Parfum aanbiedingen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: