Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een stoppenkast

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wellicht ben je niet helemaal thuis in de elektra binnenshuis en de meterkast met bijbehorende materialen en groepen. Een elektricien zorgt er voor dat alles goed is aangesloten en dat alle elektra binnenshuis goed functioneert. Het is echter ook wel handig als je zelf de basis kent en bijvoorbeeld zelf een stop kan vervangen als dat nodig is. Hieronder meer informatie over de betekenis van een stoppenkast.

Wat is een stoppenkast?

Het woord ‘stoppenkast’ heb je vast weleens gehoord. Deze kast bestond voornamelijk uit zekeringen oftewel stoppen. Tegenwoordig hebben we het eerder over een groepenkast met groepen dan over een stoppenkast. De verschillende groepen in de groepenkast kunnen nu veel beter de capaciteit voor de elektra die je binnenshuis gebruikt verdelen dan de ouderwetse stoppenkast. Bij Yes-Elektricien.nl kun je uitgebreid informatie inwinnen over de beste optie voor jouw woning.

De kans is vrij groot dat je in je woning nog een stoppenkast hebt, zeker als het een oudere woning betreft. Het is niet noodzakelijk om een stoppenkast te vervangen voor een groepenkast. Echter is het wel van belang om een stoppenkast regelmatig goed te laten checken door een elektricien om kortsluiting of brand te voorkomen. De beste optie is om je stoppenkast te laten vervangen door een groepenkast, zodat je zeker weet dat je elektronica binnenshuis goed geregeld is.

Ben je van plan om je huis te laten verduurzamen en bijvoorbeeld zonnepanelen te laten leggen of een elektrische auto met bijbehorende laadpaal aan te schaffen? Dan is het sowieso raadzaam om over te stappen op een groepenkast of groepenkast uitbreiding. De stroom die nodig is voor zonnepanelen of een laadpaal is vrij fors en kan daardoor zorgen voor een behoorlijke impact op een stoppenkast of simpele groepenkast. Zorg er daarom voor dat je dit uitgebreid laat testen en je goed laat voorlichten door een erkende elektricien. De groepenkast uitbreiden is in deze situatie vaak gewend. Ook als je over gaat stappen van koken op gas naar koken op inductie is het van belang om dit te laten checken. Doe je dit namelijk niet? Dan heb je kans dat er kortsluiting en vervolgens brand ontstaat en dit wil je uiteraard voorkomen! Heb je niet veel ervaring met het zelf aanleggen van elektra, doe dit dan zeker niet. Als je namelijk zelf gaat rommelen en er ontstaat brand, dan ben je namelijk ook niet verzekerd.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: