Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een Smartwatch

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

De letterlijke vertaling van Smartwatch is Slim horloge. En dat is het eigenlijk ook wel, want het kan veel meer slimmere dingen dan een normaal horloge. Met een smartwatch kun je niet alleen de tijd aflezen maar het bevat nog veel meer functies.

Sporthorloge

In veel gevallen wordt een smartwatch gebruikt als sporthorloge. Hier is een smartwatch namelijk heel goed voor geschikt. Veel sporthorloges bevatten functionaliteiten zoals hartslagmeting, stappen tellen, hartslagzones en zelfs een inschatting van het vochtverlies.

Berichten versturen en ontvangen

Bij niet iedere smartwatch is het mogelijk om berichten te versturen of te ontvangen (zoals bij veel activity trackers). Maar bij de uitgebreidere versies zoals die van Garmin, Samsung of Apple kun je het horloge vaak zien als een echte vervanging voor je telefoon.

Verschillende doelgroepen

Smartwatches zijn op dit moment echt heel erg populair. Dat blijkt ook wel uit het feit dat je zowat voor iedere doelgroep een smartwatch hebt. Zo heb je smartwatches die speciaal voor kinderen bedoeld zijn, zijn er ook smartwatches die alleen voor vrouwen zijn of juist smartwatches die alleen geschikt zijn voor de sportende man. Kortom, voor ieder wat wils.

Voordelen van een smartwatch

De grootste voordelen van een smartwatch zijn dat je veel meer inzicht krijgt in je eigen welbevinden. Je meet in veel gevallen je stappen, je hartslag, je slaap etc. Met deze inzichten kun je weer slimme dingen doen. Ook hoef je niet altijd meer je telefoon uit je broekzak te halen als je een berichtje of een belletje krijgt. Deze beantwoord je gewoon eenvoudig met je horloge.

Steeds mooier

De hedendaagse smartwatches zijn haast niet meer van de reguliere horloges te onderscheiden. Ze zijn er strak uit en worden dan ook steeds vaker als echt sierraad gebruikt. Maar let op: dan wel een slim sierraad!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: