Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een skipas

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Als je op wintersport gaat, dan is het hebben van een skipas enorm handig. Wintersport is al jarenlang ontzettend populair, vooral onder Nederlanders. Dat komend jaar een andere skivakantie is dan dat je gehoopt had, is wellicht geen verrassing. Toch kun je fijn terugdenken aan alle skivakanties die je bijvoorbeeld in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk hebt gehad. Maakte je toen ook gebruik van een skipas? Misschien overweeg je er wel eentje aan te schaffen voor het seizoen wanneer het skiën weer is toegestaan. Wat de mogelijkheden zijn van zo’n handige skipas en de kosten die erbij komen kijken, lees je in deze blog.

Wat kun je met een skipas?

Ben je als wintersportliefhebber zeer benieuwd naar de mogelijkheden van een skipas? Wanneer je een wintersport gaat boeken, dien je allereerst dien je een keuze te maken naar welk land je gaat. Een zeer populair skigebied voor Nederlanders, is Oostenrijk. Om te beginnen is de definitie van een skipas niet voor iedereen even helder. Om te mogen skiën in een skigebied, moet je in het bezit zijn van een skipas die geldig is. Met deze pas heb je toegang tot de skiliften. Wanneer je geen skipas hebt, kun je geen gebruik maken van deze liften. Met een eigen en gepersonaliseerde skipas beschik je over honderden tot duizenden kilometers aan skipistes. Daarmee vergroot je de eindeloze mogelijkheden je wintersport avontuur en ontdek je ook nog eens de prachtige natuur. De voordelen van het hebben van een skipas zijn dus legio.

Wat kost een skipas gemiddeld?

Om een indicatie te kunnen geven van de kosten van een skipas, wordt eerst een onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten skipassen. Er bestaan bijvoorbeeld dagpassen, skipassen die speciaal voor kinderen zijn, familieskipassen, weekpassen en meerdaagse passen. Zo is er voor ieder soort wintersportvakantie een passende skipas te verkrijgen. In Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk betaal je het meeste voor een skipas. De passen zijn goedkoper in Italië en Bosnië. Afhankelijk van het land en de grootte en omvang van een skigebied, liggen de prijzen van een skipas tussen de 20 tot 60 euro per dag.

Grootste skigebieden waar je heen kunt met één skipas

Zoals reeds eerder benoemd kun je naar Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië en Bosnië. Je zult merken dat je daar het meeste plezier uit je skipas kunt halen. De kans op sneeuw is in deze landen ook het grootste. Je kunt ervoor kiezen je skipas op de bestemming te kopen, maar dit is niet altijd goedkoper.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Parfum aanbiedingen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: