Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een sfeervol huis

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een huis is nog lang geen thuis! Te vaak zien we namelijk dat mensen hun huis allesbehalve sfeervol hebben ingericht. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Wist je namelijk dat je ook met minimale middelen tot een maximaal resultaat kunt komen? Zo kun je bijvoorbeeld door alleen je huis eens anders in te delen, al een hele andere look en feel creëren, waardoor je het gevoel hebt dat je een compleet ander huis binnenstapt. Uiteraard zijn er daarnaast nog tal van andere mogelijkheden, zoals een andere kleur op de muur, wat nieuwe woonaccessoires of wanneer je budget het toelaat, een volledige nieuwe inboedel. Omdat nog niet iedereen precies weet wat we nu verstaan onder een sfeervol huis, hebben we een aantal belangrijke aspecten voor je op een rijtje gezet.

Maak van je huis een thuis met woonaccessoires

Een sfeervol huis is voor iedereen anders. Het kan dus heel goed zijn dat wat jij mooi vindt, de ander dit absoluut niet vindt. Zo zijn er niet voor niets allerlei verschillende woonstijlen, waarvan landelijk, modern en ook industrieel de populairste zijn van allemaal. Zo kenmerkt een industrieel interieur zich door het gebruik van robuuste objecten, maar kun je door middel van wat kleine accenten zoals een zwarte kandelaar voor op je dressoir, toch een sfeervolle touch geven aan het geheel. Door de juiste woonaccessoires op de juiste plek te zetten, zul je zien dat je van je huis een echt thuis weet te creëren.

Kies voor een prachtig ornament

Ornamenten doen het altijd goed. Om je huis sfeervol te maken, is het dus ook belangrijk om niet alleen met kleine accessoires te werken, maar ook één of twee eyecatchers in je woonkamer te zetten. Zo kun je kiezen voor een prachtige grote gele citroen vaas voor op tafel, maar shop je ook verschillende  ornamenten bij KNUS Lifestyle in allerlei formaten voor op je dressoir, vensterbank of ergens anders in huis. Belangrijk is wel dat het past bij het geheel. Zo doen een gouden ornament het bijvoorbeeld ontzettend goed op een donkere ondergrond, omdat je zo echt de aandacht op dit ene object vestigd.

Maak gebruik van warme kleuren

Waar veel mensen kiezen voor RAL 9001 of RAL 9010 op de muur, is dit juist de perfecte manier om wat extra sfeer toe te voegen aan je huis. Hoe leuk is het, om bijvoorbeeld de muur achter de bank in een warme kleur te (laten) sausen, zoals groen of één van de vele pastelkleuren. Dit zorgt er niet alleen voor dat het direct ‘breekt’, maar ook dat je wat sfeer en warmte toevoegt aan je huis. Let alleen wel op dat je op deze muur dan geen drukke andere wanddecoratie hangt, zoals een schilderij of muursticker.

De juiste verlichting

Je huis kan nog zo gezellig zijn ingericht, maar wanneer je de verlichting niet op orde hebt, verdwijnt dit hele effect als sneeuw voor de zon. Zorg er dus voor dat je niet alleen functionele, maar ook sfeervolle verlichting hebt, zodat je op ieder gewenst moment kunt zorgen dat het gezellig is in huis. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je straks romantisch met je partner aan tafel zit en de verlichting in de keuken eruit ziet alsof er een bouwlamp aanstaat.

Lees ook hier de betekenis van een vakkenkast.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: