Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een schimmelnagel

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Schimmelnagels zijn een veelvoorkomend probleem aan de voeten. Mannen hebben er over het algemeen vaker last van dan vrouwen. Ook oudere mensen hebben meer kans op een schimmelnagel. Dit is zo omdat bij oudere mensen de nagels wat verzwakt zijn. Maar wat is een schimmelnagel precies? Waar kun je een schimmelnagel aan herkennen en hoe kom je van een schimmelnagel af?

Wat is een schimmelnagel?

Schimmelnagels ontstaan wanneer één van je nagels wordt geïnfecteerd met een schimmelinfectie zoals mycose. Wanneer deze schimmels je nagels binnendringen, spreekt men van een schimmelnagel. Deze schimmels zorgen voor een infectie in of onder de nagels. Een schimmelnagel kan zowel op de vingernagels als op de teennagels voorkomen en is bovendien besmettelijk. Hierdoor is het belangrijk een schimmelnagel te behandelen.

Hoe herken je een schimmelnagel?

Een schimmelnagel herken je aan dikke, doffe of gele nagels. Ook kan het zo zijn dat de nagels hobbelig of brokkelig zijn. In wat ergere gevallen kan de nagels gedeeltelijk of geheel loslaten. Bovendien kan het hebben van een schimmelnagel erg pijnlijk zijn. Jouw schoenen zijn een ideale broedplaats voor de schimmels, aangezien deze schimmels van warmte en vocht houden. Daarom is het onder andere belangrijk iedere dag schone sokken te dragen. Sokken zijn namelijk warme en vochtige plekken. Ook moet je altijd je voeten goed afdrogen na het douchen of zwemmen, om schimmelnagels te voorkomen. Wanneer je bij een zwembad of een sauna bent is het aan te raden slippers te dragen, omdat op deze plekken ook andere mensen met blote voeten lopen. Aangezien schimmelnagels besmettelijk zijn is het niet zo slim om hier dan op je blote voeten te lopen.

Hoe kom je van een schimmelnagel af?

Omdat een schimmelnagel besmettelijk is moet je er iets aan doen om er vanaf te komen. Hier zijn verschillende methodes voor. Een van de mogelijkheden is een schimmelnagel behandeling. Een andere mogelijkheid is om de schimmelnagel te laten laseren. Ook het onderdompelen van de nagel in azijn is een optie om van je schimmelnagel af te komen. Door het zuur in het azijn zouden de schimmels het niet overleven. Daarnaast zijn er nagelserums die de schimmelnagel kunnen verhelpen. Het beste is natuurlijk om een schimmelnagel te voorkomen, maar mocht het toch zo zijn dat je een schimmelnagel hebt, dan is het aan te raden er snel iets aan te doen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: