Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van een rommelig huis

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Rommelig zijn is niet goed of slecht. Herinneringen maken het leven. Blik je later terug op deze periode dan denk je aan die leuke avond met je vrienden, of die geweldige vakantie in Spanje. Je zult nooit terugdenken aan die keer dat je huis eindelijk rommelvrij was. Is je huis vaak een rommeltje en lukt het niet om orde te krijgen in de chaos? Het is voor jezelf toch een stuk makkelijker om een einde te maken aan al die troep. Misschien is het wel rommelig in je hoofd, dat uit zich dan in de chaos thuis. Een rommelig huis zegt wat over jou als persoon. Erken het en ga er daarna mee aan de slag!

Je bent van jezelf een rommelig persoon

Je huis is een zooi, maar in je hoofd heb je alles meer dan prima op orde. Jawel, wie slordig is, is vaak ook slim(mer). Want creatieve oplossingen zoeken gaat nu eenmaal beter als niet alles om je heen kaarsrecht staat. Een ode aan geordende chaos!

Het klinkt misschien heel gek, maar je kunt wel degelijk een rommelig huis hebben doordat je te perfectionistisch bent. Uitstelgedrag is een veelvoorkomend teken van perfectionisme.

Rommeligheid kan ook ontstaan doordat je een sentimenteel persoon bent. Toch kan het bewaren van sentimentele spullen ervoor zorgen dat je huis helemaal dichtslibt. Krijg je bij ieder item een nostalgisch gevoel maar erger je je ook aan de toenemende rommel, dan moet je op een andere manier naar deze spullen gaan kijken.

Je kunt ook een rommelig huis hebben omdat je te optimistisch bent. Je hebt dan te vaak dingen gekocht met de bedoeling er iets mee te gaan doen. Die dingen staan nu te verstoffen en jij voelt je schuldig want je hebt er best veel geld aan uitgegeven dus wegdoen is dan geen optie. Denk bijvoorbeeld aan die ene juicer waar je gezonde sapjes mee wilde maken, of die grill machine. Maak je los van deze spullen en zorg je ervoor dat je bij een volgende aankoop serieus overweegt of het echt iets voor jou is, dan voelt dat als een enorme bevrijding.

Orde in de chaos

Toch kan het ook erg vervelend zijn al die troep, een opgeruimd huis zorgt voor veel rust. Maar ben je het overzicht even kwijt? Begin dan bijvoorbeeld met die stoel niet meer te gebruiken als kapstok en dat hoekje in de keuken niet meer te gebruiken als opslag. Pak elke dag een klein project aan. We weten allemaal hoe het gaat. Neem ook de tijd om de orde te scheppen in de chaos, een huis opruimen is niet in een middag gedaan. Wees niet te perfectionistisch, alles hoeft niet in een keer perfect. Zorg er daarnaast voor dat het huis voortaan netjes blijft door minder binnen te laten komen dan er eruit gaat. Op zoek naar een plek waar je je spullen tijdelijk in op kan slaan? Ga voor een opslagruimte Amsterdam of opslagruimte Aalsmeer. Minimaliseer je spullen, want less is more!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: