Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een roetfilter

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het roetfilter is een apparaat dat de door dieselmotoren geproduceerde roetdeeltjes opvangt. Het is het belangrijkste onderdeel van de Clean Diesel-technologie. In dit artikel bespreken we hoe een schoon filter levens redt en wat de verschillende soorten filters zijn.

Roetfilters voor dieselmotoren werden voor het eerst geïntroduceerd in 1975 door Robert Bosch GmbH, maar werden pas in 1993 algemeen toegepast toen Mercedes-Benz hun BlueTec-systeem introduceerde. Het DPF vangt de door dieselmotoren geproduceerde roetdeeltjes op en reduceert de uitstoot tot een niveau onder het niveau dat vereist is voor certificering als schone dieselmotor.

Wat is een roetfilter en wat doet het?

Een roetfilter is een apparaat dat roet en ander fijnstof uit de uitlaatgassen van een dieselmotor verwijdert. Het roetfilter is een nabehandelingsapparaat dat op een dieselmotor kan worden geïnstalleerd om de uitstoot van roetdeeltjes te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het filter vangt deeltjes op in de poriën, die vervolgens worden verbrand door de uitlaatgassen van de motor.

Hoe maak je een roetfilter schoon

Luchtfilters vangen fijnstof, stof, pollen en andere allergenen op. Ze moeten regelmatig worden schoongemaakt om te voorkomen dat ze verstopt raken. Bij een roetfilter schoonmaken is het belangrijk om te weten met welk type filter je werkt. Er zijn veel soorten filters en elk heeft zijn eigen methode om de filters schoon te houden.

Een manier om een roetfilter te reinigen is met een stofzuiger met opzetborstel of een jerrycan met perslucht. Dit moet na elke drie maanden gebruik worden gedaan of wanneer het filter vuil wordt, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. De stofzuiger moet in korte stoten worden gebruikt, zodat de stofzuiger niet te veel vuil in één keer opzuigt en het filter beschadigt. Een andere manier om een roetfilter te reinigen is door te sproeien

Hoe lang gaat een roetfilter mee?

De levensduur van een roetfilter is sterk afhankelijk van de rijstijl van de gebruiker. Wanneer een voertuig slechts korte ritten maakt, heeft het een grotere kans op een kortere levensduur. De motor doet er lang over om op temperatuur te komen, wat leidt tot meer vervuiling. Een roetfilter op een personenauto gaat doorgaans 100.000 – 180.000 km mee.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: