Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van een privé nummer

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Soms heb je wel eens dat je gebeld wordt en ziet dat het nummer ID als ‘Privé’ of ‘Anoniem.’ Dit betekent dat je het nummer niet kunt zien en ook niet later kunt terugbellen. Wil je weten hoe je dit zelf instelt of waarom mensen dit doen? Lees dan verder.

Waarom?

Soms als je iemand belt hoeft dit niet iemand te zijn die jouw nummer nodig heeft. Denk aan wanneer je iemand belt waar mee je een ruzie hebt gehad. Of iemand die jou geld verschuldigd is en jouw nummer negeert. Het is ook fijn wanneer je iemand wilt bellen of anoniem SMS versturen wilt waarvan je liever niet hebt dat ze jouw contact gegevens permanent hebben. Denk hierbij aan een client van je werk. Het is dan in die situatie sowieso ook professioneler voor de klant wanneer jij je nummer niet laat zien. Maak u dan ook geen zorgen over hoe dit overkomt, voor uw client is het duidelijk dat je op een privétoestel belt en diegene snapt zeker dat je dit niet met iedereen wilt delen.

Hoe?

Hoe je precies je nummer op anoniem zet, verschilt per provider. Zo kunt u het instellen met de volgende stappen op de meeste telefoons:

  1. Open de bel app van uw mobiele telefoon.
  2. Ga naar het scherm waar u het nummer kan intoetsen.
  3. Voordat u een nummer neerzet, voer #31# in.
  4. Hierna kunt u het telefoonnummer invoeren die u wilt bellen.
  5. Druk op bellen, uw nummer zal nu niet herkent worden.

SMS versturen

Anoniem een SMS versturen kan tegenwoordig ook erg makkelijk. Anoniem een SMS versturen kun je niet op je eigen telefoon versturen. Anoniem een SMS versturen moet namelijk via een website die deze dienst aanbiedt. Je kunt zo makkelijk via de site een SMS versturen. Je kan gewoon het nummer van de ontvanger en het bericht intypen en versturen. Anoniem SMS versturen kost natuurlijk wel geld, maar dit kost vaak slechts rond de 80 cent per SMS.

Je kunt deze services dus ook gebruiken om gewoon een grapje met je vrienden uit te halen. Ook ziet men vaak dat deze service gebruikt wordt om weer terug in contact te komen met een ex-partner. Vaak zijn elkaars nummers geblokkeerd dus een anonieme sms gebruiken werkt vaak dan wel. Ook is het vaak beter om diegene een SMS te versturen in plaats van een ex-partner bellen, aangezien dit nogal als agressief over kan komen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: