Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een palletstelling

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Een palletstelling is in principe, zoals de naam al zegt, een stelling waar je pallets in kwijt kunt. Toch ligt het wel even net wat ingewikkelder dan dat. Dat komt omdat er verschillende onderdelen zijn die ook allemaal een eigen naam hebben. Hoe dat allemaal precies zit, lees je hier.

De definitie van een palletstelling

Dat heeft vooral te maken met de normen waar palletstellingen aan moeten voldoen en andere soort stellingen niet. Om hier eens en voor altijd duidelijkheid over te krijgen, is er een definitie opgesteld voor palletstellingen. Op zich is dit niet per se belangrijk om te weten, maar het kan wel handig zijn als je je professioneel bezig houdt met magazijninrichting.

De Nederlandse Norm 5056

In de Nederlandse Norm 5056, wat een integraal onderdeel van de Europese norm NEN-EN 15.512 is, is de definitie van een palletstelling vastgelegd. Het is een type magazijnstelling die bedoeld is voor de opslag van goederen op verscheidene niveaus boven elkaar. De plattegrond en de configuratie van een palletstelling zijn zo dat alle opslageenheden rechtstreeks bereikt kan worden door stellingbedieningsapparatuur vanuit de stellinggangen. De goederen zijn geplaatst op opslaghulpmiddelen, zoals kunststof of houten pallets of boxcontainers.

Voordelen van een palletstelling

Een palletstelling heeft verschillende voordelen. Zo is het breed inzetbaar omdat ze in verschillende afmetingen beschikbaar zijn waarbij je de horizontale liggers in hoogte kunt verstellen. Dit zorgt er voor dat je de beschikbare ruimte optimaal kunt benutten. Verder is een palletstelling simpelweg ook gewoon heel toegankelijk en overzichtelijk. Elk pallet is direct toegankelijk dankzij het First In First Out principe. Een ander belangrijk voordeel is dat het een heel veilig opslagsysteem is. De stelling moet dan natuurlijk wel goed zijn gemonteerd en op de juiste manier worden gebruikt. Veiligheid is uiteraard van groot belang, zeker in een werkplaats of magazijn.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: