Betekenis van een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een kleine chirurgische ingreep dat veel wordt uitgevoerd in Nederland. Na deze korte ingreep kan je gewoon weer naar huis. Bij een ooglidcorrectie behandeling zorgt de plastisch chirurg dat hangende oogleden en wallen gecorrigeerd worden. Hangende oogleden en wallen ontstaan met de jaren doordat de huid elasticiteit verliest. Dit heeft vaak een vermoeide uitstraling als gevolg. Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat je er weer fris en stralend uitziet.

Oorzaak van hangende oogleden en wallen

Zowel hangende oogleden als wallen ontstaan wanneer je ouder wordt doordat de huid rondom je oogleden elasticiteit verliest. Met de jaren verslappen ook vaak de spieren met als gevolg overtollig vet dat zich boven en onder je oogleden verzameld.

Ooglidcorrectie laten uitvoeren

Heb jij last van hangende oogleden en/of wallen? En wil je weer een frisse en stralende blik? Dan is een ooglidcorrectie de oplossing. Je kan kiezen voor een boven- of onderooglid correctie. Voor het verwijderen van wallen wordt er gekozen voor een onderooglidcorrectie. Bij hangende oogleden is een bovenooglidcorrectie de beste ingreep.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is de juiste ingreep om hangende bovenoogleden te verhelpen. Tijdens deze ingreep verwijderd de plastisch chirurg nauwkeurig overtollige huid boven je ogen. Om dit stukje huid te verwijderen wordt een heel klein sneetje gemaakt in de natuurlijke huidplooi. Dit zorgt ervoor dat er nauwelijks een litteken zichtbaar is na de ingreep. Eventueel kan er naast huid ook overtollig vet weggehaald worden. Na de ingreep hecht de plastisch chirurg op een zeer secuur manier het wondje.

Onderooglidcorrectie

Last van wallen? Dan kan een onderooglidcorrectie de oplossing zijn. De meeste wallen worden veroorzaakt door uitpuilend vet in de onderste oogleden. Tijdens een onderooglidcorrectie wordt dit overtollige vet verwijdert door de plastisch chirurg. Aan de binnenkant van het ooglid wordt een kleine incisie gemaakt om het vet te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat er na de ingreep geen litteken zichtbaar is. In sommige gevallen is het nodig om huidoverschot te verwijderen om de wallen te verhelpen. In dit geval wordt de incisie gemaakt in de wimperlijn.

Bron: Betan Clinics

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *