Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een ooglaser behandeling

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Veel mensen vragen zich af wat het betekent als zij hun ogen laten laseren. Oftewel wat is de betekenis van een ooglaser behandeling? Je leest het hier.

Betekenis van ooglaser behandeling

Met ooglaseren wordt letterlijk bedoeld het behandelen van de ogen met een laser. Voor veel bril- en lenzendragers een uitkomst om weer goed te kunnen zien. De bril of lezen vormen geen belemmering meer bij activiteiten in het dagelijks leven zoals sporten, lezen en zwemmen. Die zijn niet meer nodig.

Aanpassen van het hoornvlies

Bij een ooglaserbehandeling wordt met behulp van een laserstraal de vorm van het hoornvlies aangepast. Met zo’n behandeling kunnen refractie afwijkingen zoals verziendheid, bijziendheid of een cilinderafwijking worden gecorrigeerd. Een ooglaserbehandeling op zichzelf is pijnloos. Het oog wordt verdoofd met oogdruppels zodat je als patiënt niets van de behandeling voelt.

Soorten behandelingen

Er zijn verschillende soorten ooglaserbehandelingen. Afhankelijk van het probleem wordt voor de ene behandeling gekozen of voor de andere. Er zijn twee technieken die veel voorkomen en met veel succes worden gebruikt. Dat zijn de LASEK en de transPRK behandeling. De behandelingen kunnen worden uitgevoerd door gecertificeerde oogartsen.

Hoe werkt de laser van de oogbehandeling?

Met de laser zorgt de arts ervoor dat het hoornvlies, dat is het doorzichtige deel aan de buitenkant van een oog, dunner wordt. Veel oogproblemen worden namelijk veroorzaakt doordat het licht niet meer op de juiste manier door het hoornvlies naar binnen valt. Het hoornvlies bestaat uit vijf lagen. Bij ooglaseren wordt alleen de buitenste laag aangepast.

In sommige gevallen wordt het hoornvlies met de laser ook iets losgemaakt. Dan ontstaat er een flapje. Die groeit naar verloop van tijd weer gewoon terug. Eigenlijk zijn er drie vormen van ooglaseren; ooglaseren met hoornvliesflapje, ooglaseren zonder hoornvliesflapje en ooglaseren met een incisie in het hoornvlies.

De laser werkt met een vorm ultraviolet licht. Doordat de laser heel krachtig is en snel werkt, kan een arts heel precies en nauwkeurig te werk gaan. Over het algemeen duurt een ooglaserbehandeling dan ook niet lang, meestal zijn patiënten al na 10 minuten klaar.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

arbeidsongeschikt
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: