Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een motion sensor

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een motion sensor, oftewel bewegingsdetector, is een knap staaltje techniek. Het meestal kleine apparaat merkt elke voor van beweging waar. In samenwerking met een anders deel van de sensor wordt er dan een melding gemaakt. Vaak wordt deze melding vertaald in het aanspringen van een lamp of het afgaan van een alarm. Deze motion sensors hebben hun bestaan te danken aan infrarood technologie. Bewegingssensoren worden tegenwoordig heel veel gebruikt. Het vaakste gewoon bij een woning. Ze zijn bijvoorbeeld handig voor in de tuin of voor in de woonkamer. Ook bedrijven maken gebruik van motion sensors. Erg makkelijk om een werk- of parkeerplaats snel en efficiënt te verlichten.

Waarom de motion sensor zo populair is

Zoals je ondertussen worden motion sensors zowel privé als zakelijk veel gebruikt sinds de laatste paar jaar. Dan zal daar vast wel een reden voor zijn, toch? Die zijn er zeker!

Behalve dat de sensoren een stuk efficiënter zijn dan bijvoorbeeld een lichtknop of handmatig alarm, zijn ze ook nog eens kosten besparend. Ook beschermen ze je tegen bijvoorbeeld inbraak. Ben je op vakantie of verblijf je tijdelijk op een ander adres, dan zijn bewegingssensoren ideaal om op je woning te passen. Je wordt meteen op de hoogte gesteld van een mogelijke gebeurtenis of inbraak.

Aanschaffen

Wanneer je ook maar een moment twijfelt om een motion sensor te kopen, dan moet je het gewoon doen. Er is eigenlijk geen reden om het niet te doen. Je betaalt minder voor méér efficiëntie en veiligheid, een no-brainer dus! Het enige wat je nog moet doen is de aankoopprijs betalen. Vaak gelooft men dat zo’n sensor veel geld kost, maar niet is minder waard. Neem bijvoorbeeld een neo coolcam motion sensor, een motion sensor van dit kwaliteitsmerk kost je nog geen 40 euro. Dit soort sensors hebben in de meeste gevallen ook nog een mooi design. Waarschijnlijk heb je ook nog het geluk dat vergelijkbare motion sensors een zogeheten 3-in-1 functie heeft. Dit betekent dat de sensor, behalve beweging, ook nog temperatuur en licht meet.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: