Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een meubelstoffeerder

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een meubelstoffeerder is een persoon die de verantwoordelijkheid heeft om zitmeubelen af te werken met stof of leer. Een meubelstoffeerder heeft zowel de moderne, klassieke en antieke stoffeermethoden onder de knie. Naast het feit dat een stoffeerder moet kunnen stofferen moet hij ook stijlkennis hebben, deze kennis is belangrijk om advies te kunnen geven over de bekleding dat past bij het ontwerp. Meubel stofferen is zwaar werk, dit is ook de reden waarom een meubelstoffeerder lichamelijk fit hoort te zijn.

Werkzaamheden

De stoffeerder heeft enkele belangrijke werkzaamheden zoals het op maat snijden van vullingen en bekledingsmaterialen, monteren van verschillende onderdelen, afwerken van de stof, en nog veel meer. Tijdens het stofferen maakt de meubelstoffer gebruik van lijm, nietmachines, scharen, naai- en boormachines en nog enkele andere gereedschappen. Een stoffeerder heeft veel meet werk voordat hij aan de slag moet gaan, hiervoor moet je nauwkeurig kunnen werken.

Werkomgeving

Een stoffeerder kan als zelfstandig ondernemer werken die personeel heeft of alleen staat maar een stoffeerder kan ook werkzaam zijn bij een ander bedrijf die meubels stofferen en/of her-stofferen. De werkomgeving van een meubelstoffeerder kan zich bevinden in een meubelfabriek, ambachtelijk stoffeerbedrijf, industrieel bedrijf, etc.

Stoffeerprijzen

De prijs en kwaliteit van meubelstoffen zijn heel erg uiteenlopend, hierdoor verschillen de prijzen per stof. Een stoel laten stofferen begint van ongeveer 60 euro en kan oplopen tot 320 euro. Er is een groot assortiment aan stof waaruit je een keuze kan maken, de stof beïnvloedt ook een deel van de prijs. Dus je bank stofferen voor goedkoop hangt van jezelf af.

Kennis

De meubelstoffeerder werkt volgens een routine en een standaard werkwijze, de meubelstoffeerder moet volgens eigen inzichten kunnen werken. De moeilijkheidsgraad van het werk wordt beïnvloed door het type materiaal, gereedschap/machine, verwerking van de materialen, en nog veel andere belangrijke punten.

Een meubelstoffeerder moet beschikken over verschillende kennissen, zoals: ergonomische maten van de mens, stoffeervormen voor meubels, stoffeertechnieken van meubels, kennis van meubels in het algemeen en de constructie van meubels die gestoffeerd kunnen worden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: