Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van een lekdetectie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Lekkages vormen voor veel woningbezitters een nachtmerrie. Enerzijds omdat een lekkage voor waterschade kan zorgen, anderzijds omdat de bron van lekkages vaak nauwelijks te vinden is. Het is belangrijk om de betekenis van lekdetectie te kennen, als je de lekkage wilt laten oplossen. Voordat we kijken naar de betekenis van lekdetectie, is het belangrijk om te weten hoe je een lekkage herkent. Een lekkage kan voor verschillende vormen van schade zorgen. Denk bijvoorbeeld aan houtrot in het hout van de dakconstructie op je woning. Ook schade aan muren en plafonds is niet ongebruikelijk. In dit geval wordt de schade veroorzaakt door schimmels en zwamvorming.

Verschillende vormen van een lekdetectie

Een lekdetectie in Tilburg, Eindhoven of bijvoorbeeld Breda uit laten voeren kan op verschillende manieren. Bij een lekdetectie kun je bijvoorbeeld denken aan het gebruik van een thermografische camera. Een lekkage rond een warmwaterleiding zal in veel gevallen voor een temperatuurverschil tussen het water binnen en buiten de leiding zorgen. Het water wat uit de leidingen lekt zal immers al snel afkoelen. Met een thermografische camera is het heel eenvoudig om dit temperatuurverschil zichtbaar te maken.

Naast het gebruik van een thermografische camera, is ook het gebruik van ultrasone trillingen heel gebruikelijk bij een lekdetectie. In dit geval verraadt het tijdsverschil tussen het zenden en ontvangen van de weerkaatsing van ultrasone trillingen, de locatie van de bron van een lekkage.

Lekdetectie uit laten voeren bij gaslekkages

Het is belangrijk om te begrijpen dat de betekenis van een lekdetectie niet alleen een lekdetectie bij waterleidingen omvat. Een lekdetectie kan namelijk ook gebruikt worden om de bron van een gaslekkage te achterhalen. De gaslekkage kan achterhaald worden door gebruik te maken van een rookproef. Door rook in een gasleiding te pompen, zal al snel zichtbaar worden waar het lek zich bevindt. Hier komt het rook immers uit de leidingen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: