Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een interimbureau

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een interimbureau is een synoniem voor een uitzendbureau. Een interimbureau zal zich vaker uitzendbureau noemen. Dit komt omdat een uitzendbureau in de volksmond een algemeen bekend woord is. Bij een interimbureau kunnen werkgevers zich aanmelden dat ze opzoek zijn naar personeel. Maar ook werknemers melden zich bij hun aan. Een interimbureau heeft een databank waarin al deze aangemelde mensen en bedrijven staan. Zo kunnen zij deze personen met elkaar matchen, vacatures vullen en mensen een baan aanbieden.

Hoe helpt een interimbureau je op weg?

Werkgevers uit verschillende vakgebieden melden zich aan bij een uitzendbureau met de vraag of zij personeel voor hun kunnen vinden. Al deze banen slaat een uitzendbureau op in een databank. Als een werknemer zich aanmeld bij een uitzendbureau gaan zij op zoek naar een passende baan voor deze persoon. Ze doen dit door naar je CV, werkervaring en opleiding te kijken. Daarnaast kijkt een uitzendbureau naar je wensen, ambities en wat voor soort werk je graag wilt doen. Een zogeheten recruiter gaat opzoek in de databank naar een passende baan voor jou. Dit kan een parttime, fulltime of bijbaan zijn, maar ook voor tijdelijke projecten van bedrijven. Als de recruiter een match heeft gevonden worden de werkgever en werknemer aan elkaar voorgesteld en kan het zomaar zijn dat je een baan gevonden hebt.

Waarom zou je kiezen voor een interimbureau?

Je ziet overal vacatures langskomen, maar een baan vinden is niet zo gemakkelijk. Eindeloos solliciteren, brieven sturen en op gesprekken komen. En uiteindelijk ben jij het toch niet geworden. Een uitzendbureau doet dit werk voor je. Zij matchen je met de werkgevers die bij je passen en zorgen dat je op gesprek mag komen.  Naast het vinden van een passende baan, helpt een uitzendbureau bij je ontwikkeling binnen je vakgebied. Ze bieden begeleiding aan, ontwikkelingstrajecten en eventuele omscholing als je een ander vakgebied in wilt.

Welke banen zijn te vinden bij een interimbureau?

Een uitzendbureau heeft verschillende vakgebieden waaruit zij banen aanbieden. Zo hebben ze banen in de logistiek en productie, maar ook in de agrarische en fruitteeltsector. Binnen deze vakgebieden zijn er banen beschikbaar voor ieder niveau. Je hebt banen voor starters zonder ervaring maar er zijn ook leidinggevende functies ter beschikking. Er liggen veel uitzendbureaus verspreid over het hele land. Als je aangemeld bent bij een uitzendbureau in Maastricht zullen veel vacatures uit dit gebied komen. Echter hebben ze ook vacatures van bedrijven die meerdere vestigingen hebben. Het uitzendbureau kan ook op verschillende locaties gevestigd zijn. Ze zijn dus niet locatie gebonden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: