Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een HR-houtkachel

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Ga je binnenkort een kachel of een haard kopen en wil je zeker weten dat je de keuze maakt waarbij je het meest profiteert van een hoog rendement zonder dat je het milieu te veel vervuilt? Dan is het slim om naar de mogelijkheden van een HR-houtkachel te kijken. Als je te weten wilt komen wat de betekenis is van een HR-houtkachel, dan kan je direct doorgaan met lezen.

Wat is een HR-houtkachel?

Een HR-houtkachel, oftewel een Hoog Rendement houtkachel, kan het beste omschreven worden als een houtkachel waarbij je van een hoger rendement kunt profiteren. Het gaat om efficiënt werkende houtkachels waarbij je minder hout hoeft te stoken dan als je kiest voor traditionele houtkachels. Met een goede HR-houtkachel kan je je woning op een makkelijke manier aangenaam warm houden door minder brandstof te verbruiken waardoor je niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenbesparend bezig bent.

Het rendement van de HR-houtkachel

Kies je voor de aanschaf van een HR-houtkachel, dan kan je van een rendement uitgaan van minstens 72% terwijl het rendement bij een traditionele houtkachel gemiddeld 50% is. Er zijn ook HR-houtkachels te koop met een rendement van ruim 95%. Het rendement van een HR-houtkachel kan bepaald worden op basis van de soort HR-houtkachel die je gaat kopen en van het stookgedrag van de gebruiker. Advies nodig van een specialist? Bij Woodburner kun je bij aanschaf van een houtkachel advies van een expert verwachten.

De stookkamer

Je kunt bij een goede HR-houtkachel uitgaan van een stookkamer waarbij de rook tijdens het stoken nogmaals door het vuur gaat. Hierdoor zullen alle deeltjes volledig verbranden waardoor het milieu minder wordt aangetast én je woning blijft langer warm dankzij de warmte die vrijkomt. In de stookkamer van een HR-kachel kan de temperatuur oplopen tot wel 600 of 700 graden Celsius.

De houtrookfilter

Een HR-kachel is naast een stookkamer ook van een houtrookfilter voorzien. Het gaat om een onderdeel die met de onverbrande deeltjes in de kachel afreken, waardoor het rendement van de HR-kachel aanzienlijk omhoog zal gaan. Het rendement van dergelijke houtkachels gaat omhoog dankzij de efficiënte aangezien de uitstoot tijdens het stoken enorm verminderd wordt en daarnaast bent je milieuvriendelijker bezig terwijl je woning aangenaam warm blijft.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: