Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een houten wereldkaart

Inhoudsopgave

Leestijd: 1 minuut
0
(0)

Iedereen weet wat een wereldkaart is en waarschijnlijk heeft iedereen deze ooit al eens gezien. De meest voorkomende vorm van wereldkaarten is via een zogenaamde globe. Op dit ronde voorwerp staan alle landen van de wereld weergegeven. Soms staan de oceanen en continenten er ook op aangegeven.

De betekenis van een houten wereldkaart verschilt echter met die van een reguliere wereldkaart. Dit heeft met meerdere dingen te maken en hieronder geven we daar meer uitleg over.

Wat is een houten wereldkaart?

Een houten wereldkaart kan zeer uitgebreid of zeer specifiek zijn. Zo zijn er houten wereldkaarten waar slechts een aantal delen van de wereld op staan. Andere wereldkaarten van hout staan vol met landen en worden zelfs steden op aangegeven. Bij deze wereldkaarten is daarom veel variatie mogelijk en dat maakt het leuker en interessanter.  Een wereldkaart op hout is niet overal te koop. In veel gevallen zijn deze wereldkaarten alleen verkrijgbaar op bestelling. Kosten van deze wereldkaarten kunnen daardoor hoog oplopen. Het is geen gek iets als een houten wereldkaart duizend of meer euro kost.

Wereldkaart als muurdecoratie

In veel gevallen worden deze soort wereldkaarten aangekocht als decoratie voor een muur. Je ziet dit ook de meeste keren terugkomen en veel mensen kiezen er dan ook voor om deze wereldkaart op te hangen. Voor veel mensen heeft dit een verfrissend iets en is het iets anders dan een standaard poster of schilderij aan de muur. Wereldkaart muurdecoratie is aan te passen naar wens en kan zo gedetailleerd mogelijk worden gemaakt. Alles hangt af van de wensen en behoeften van de klant. Sommige kiezen er zelfs voor om op de wereldkaart reeds bezochte plekken te markeren. Zo is het duidelijk waar zij zijn geweest en kunnen ze dit vol trots laten zien aan familie en vrienden.

Bekijk ook Betekenis van getijden

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: