Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een grafdelver

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Van het beroep grafdelver hebben we allemaal weleens gehoord. Maar het liefst denken we hier verder niet te lang over na en wellicht hebben sommige mensen geen idee wat een grafdelver precies doet. Hieronder de betekenis van het beroep grafdelver.

Een grafdelver is iemand die ervoor zorgt dat een graf klaar is voor de overledene. Vroeger werden graven uitgegraven met behulp van scheppen en ander materieel om te zorgen dat de kist er daarna in kon zakken als de dienst was geweest. Tegenwoordig wordt er met behulp van moderne apparatuur of een kleine graafmachine gezorgd voor het uitgraven van de juiste afmetingen.

Vroeger werd een grafdelver ook nog geacht om het graf te vullen nadat de kist in het graf was gezakt. En in culturen waar het Christendom de boventoon voerde, moest een grafdelver lid zijn van de plaatselijke kerk om het beroep van grafdelver uit te mogen voeren.
Vandaag de dag wordt een grafdelver vooral geacht om niet te duidelijk aanwezig te zijn en te zorgen dat het graf vooraf klaar is gemaakt voordat de rouwende familie en vrienden de kist gaan laten zakken. Als deze mensen de plek vervolgens hebben verlaten, zal de grafdelver zorgen voor het verzegelen en sluiten van het graf. Een grafdelver zal in overleg met ander personeel op de begraafplaats ook kijken en vragen naar een bestemming voor de rouwboeketten, rouwbloemen of een rouwstuk.

Voor dit beroep geldt geen specifieke achtergrond of opleiding. Je moet dit echter mentaal wel aan kunnen en ook zeer discreet en precies kunnen handelen om alles rondom een begrafenis goed te kunnen laten verlopen. Mocht je ooit hulp nodig hebben voor alles wat er geregeld moet worden rondom een begrafenis, dan kun je hier altijd advies inwinnen bij gespecialiseerde bedrijven. Zij kunnen bijvoorbeeld ook zorgen voor de kaarten, de bloemen, alles rondom de dienst, online rouwboeket bestellen en alle andere zorgen uit handen nemen waar je in die moeilijke tijd wellicht niet aan denkt

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: